Linux dağıtım önerisi

Şuanda talep ettiğiniz türde bir dağıtım bulunmamakta. Lütfen 2026'da tekrar göz atın. Olmazsa bu sefer 2027'de tekrar bakın.

Zaten Plasma masaüstü ortamının vitrin dağıtımını kullanıyorsun, daha ileri birşey bulamazsın.
Kullanıcı deneyimini etkileyen en temek faktör arayüz bu yüzden en iyi olarak Gnome dene diyebilirim ama bunu kolay geçiş yaptırmam şuan kullandığın dağıtımda zor.

Gnome için Ubuntu dene, iyi ayarlanmış bir şekilde sunuyorlar.

Şuan gelişmekte olan Cosmic masaüstü oramı da iyi ama dediğim gibi geliştirme aşamasında.

CachyOS kullanmak yerine doğrudan Arch Linux kurup, ihtiyaç duyulan optimizasyonları elle uygulamak çok daha kontrollü ve kararlı bir sistem deneyimi sunar. Uzun vadede daha az sorunla karşılaşırsın.
Benim de kullanma sebebim AUR aslında.

Linux zaten bir bütün olarak yenilikçi. Bu ne istediğine bağlı.
Arch, Alpine, Debian arasından bir seçim yap.
Kurcalama bakımından en iyi Arch ve Debian mesela. Arch biraz fazla niche durabilir ancak bana kalırsa halen bir Gentoo değildir.
Debian noob-friendy gibi gözükse de derya denizdir. Kaçmak ya da sırf bu yüzden hor görmek büyük ayıptır.
Alpine ise biraz şeydir... Şeydir işte. Kendin baksan daha iyi.

Ancak denediğim dağıtımları sevmedim.

Bence bu maddeyi acman gerekiyor.

Beklentin neydi, neyi begenmedin?

Ben gunluk cihazimda Linux kullanmiyorum, arada sirada kullandigim makinede kullaniyorum. O sebeple Arch kullanmak istemiyorum cunku 3 hafta sonra makineyi actigimda tonlarca update olmasi rahatsiz ediyor. ( Breaking update ) Bu sebeple nadiren update ettigimde beni zora sokmayacak distrolar gerekiyor her ne kadar Arch'i daha cok sevsem de.

Senin de kendine has gereksinimlerin vardir, onlari listelersen forumda gunde 8 tane Linux kuran birileri kesin vardir; direkt yardimci olurlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı