Linux dağıtım önerisi

cyper

Hectopat
Daha fazla  
Linux kullanmaya yeni başladım dağıtımlardan pek anlamıyorum Fedora kullandım işletim sistemi çöktü Zorin OS kullandım NVIDIA sürücüsü yüklerken sıkıntı çıktı yeni başlayanlar için ideal bir dağıtım önerisi yapar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux kullanmaya yeni başladım dağıtımlardan pek anlamıyorum Fedora kullandım işletim sistemi çöktü Zorin OS kullandım NVIDIA sürücüsü yüklerken sıkıntı çıktı yeni başlayanlar için ideal bir dağıtım önerisi yapar mısınız?

Fedora yerine pop! OS veya Linux Mint daha iyi olacaktır.

Yaptığım rehbere göz atabilirsin.
Yeni başlayanlar için Linux dağıtım rehberi

Bildiğim kadarıyla pek sevilmiyor buglardan dolayı ve kendi paket dağıtımını dayatmasından dolayı.
Genelde insanların dönüp dolaşıp geldiği yer yine orası oluyor. Başlangıç için kullanıcı dostu bir dağıtım. Benim ilk yüklediğim linux ubuntuydu. Dümdüz kullanıcıysan hem driver sorunu yaşamıyorsun hem de terminali açmadan kullanabiliyorsun rahat rahat.

Genelde insanların dönüp dolaşıp geldiği yer yine orası oluyor. Başlangıç için kullanıcı dostu bir dağıtım. Benim ilk yüklediğim linux ubuntuydu. Dümdüz kullanıcıysan hem driver sorunu yaşamıyorsun hem de terminali açmadan kullanabiliyorsun rahat rahat.
Teşekkürler

Geçenlerde aniden endeavour OS'a geçtim, uğraşmak falan sorun olmayacaksa öneririm. Fakat distro hopping sıkıntı olmayacaksa yeniler için Zorun öneriliyor galiba.

Donanımınız ortalama ise Ubuntu budgie veya iyi olduğunu düşünüyorsanız konuda önerildiği gibi Ubuntu kurabilirsiniz.

Bildiğim kadarıyla pek sevilmiyor buglardan dolayı ve kendi paket dağıtımını dayatmasından dolayı.
Gereksiz bir ön yargı, sorun yaşayanlara sorsanız bir elin parmaklarını geçmez sorunları. 1 tane sayanları da kendi yaptıkları işlerin sonucunda yaşamıştır.
Paket yöneticisi için ise kullanıcı için bir eksisi yok, aksine uygulamalara erişimi kolaylaştırıyor. Sadece bazı insanlar snapcraft sunucusunun şefaf olmaması sebebi ile memnun edilemiyor.

Özellikle NVIDIA ekran kartın varsa en kolay kullancağın dağıtım ubuntudur. Örneğin Secure Boot ile uğraşmana gerek kalmaz.

Pop! OS tavsiye ederim.
(Zaten yazmışım fark etmedim)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı