Linux dağıtımı tavsiyesi

attackred

Kilopat
Katılım
20 Ağustos 2017
Mesajlar
131
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,
Şu an Fedora 34 kullanıyorum ve gayet de güzel aslında. Optimus olarak mı geçiyor, hibrit bir laptopta kurulu, NVIDIA kurulumu ugrastirdi ve doğru çalışmıyor gibi, bilgisayar açılır açılmaz 2.5 GB RAM kullanarak başlıyor ve bu artıyor, zamanla 5 GB civarında geziyor gördüğüm kadarıyla. Lutris'ten de uygulama yüklenmiyor.

Yazılımla, öğrenmekle uğraşıyorum ağırlıklı olarak. Bu yüzden Eclipse-postman-VS Code-Android Studio araçlara ihtiyaç duyuyorum. Bunun yanında da arada kafa dağıtmak için TFT oynamak amacıyla LoL kurmak istiyorum ama Fedora'da bunu bir türlü başaramadım. Fikrinizi merak ediyorum bu konuda. Manjaro kuramıyorum, non-Free sürümünü de kurmaya çalışsam açılmıyor, yükleyici bile.

Siz hangi dağıtımı daha çok seviyorsunuz? Ubuntu'yla aram pek iyi değil ama yeni olduğum için daha çabuk çözüm bulmak işime yarıyor. Bu nedenle Kubuntu kurmayı denemek istemiyor değilim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA problemlerinin çoğu aslında şu adımın atlanmasından kaynaklanıyor:
1620394385866.png


Kurulum işleminden sonra sürücü yapılandırılana kadar bekleyiniz, bu bazı sistemlerde 5 dakikaya kadar çıkabilir.
 
Fedora NVIDIA ekran kartlarında sorun çıkarıyor biraz. Pop!_OS deneyebilirsin NVIDIA için ayrı bir ISO dosyası var.
Öneri için teşekkürler, inceleyeceğim.
Bu rehberi inceleyebilir misiniz? Belki ekran kartı ile ilgili sorunları çözmenizda yardımcı olur.
İlk başta buradan takip ederek kurdum ama sürücünün detaylı ayarları gelmemişti, başka bir kaynaktan kurdum onda geldi ama hatalı kuruldu sanırım. Bir de açılışta 2.5 GB Ram tüketerek başlaması, lutrisi açmaması gibi şeyler canımı sıkıyor. Ubuntu gibi daha yaygın dağıtımlarda bunlarla ilgili çok fazla konu var, onları nispeten uygulamaya çalışıyorum ama daha beter hale getirdiğim çok oluyor.
NVIDIA problemlerinin çoğu aslında şu adımın atlanmasından kaynaklanıyor:Eki Görüntüle 1012238

Kurulum işleminden sonra sürücü yapılandırılana kadar bekleyiniz, bu bazı sistemlerde 5 dakikaya kadar çıkabilir.
Bu sanırım kurulum esnasında gösterilmeyen bir şey. Başka bir yerde de reboot atmayın 10 dk kadar bekleyin kernele işlensin yazmışlardı. Kurulumu takip ederken bu kısım gözüme çarpmamış ondan kaynaklı olabilir sorunlarım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı