Linux dağıtımlarının geniş çaplı listesi

Öncelikle bu kısım tamamen yanlış. Linux bir işletim sistemi değil işletim sistemi çekirdeğidir. GNU/Linux ise bir işletim sistemidir. Genel olarak linux demek kolay olduğu için herkes linux der. Linux işletim sistemi der ama doğru olanı GNU/Linux işletim sistemi demektir. Bir diğer husus ise yüzlerce hatta binlerce dağıtım vardır. Burada sadece ufak bir kısmından bahsetmişsiniz. Daha geniş bilgilere ve çok daha fazla dağıtıma bakmak isteyen olursa DistroWatch.com: Put the fun back into computing. Use Linux, BSD. buradan bakabilir.

GNU/Linux kullanıcıları bir platformda birleşse belki ortaya yeni bir "GNU/Linux" dağıtımı ortaya çıkabilir.

Pop!_OS'u sisteme kurup kullandım fakat reboot attıktan sonra gri bir ekranda kaldı sürekli. Çözümünü de bulamadım. En memnun kaldığım linux'tu fakat üzdü :/

Nasil bir şey açıklar mısınız özelliği nedir?

Nasil bir şey açıklar mısınız özelliği nedir?
Bir ay kadar önce başarılı bir kurulumun ardından bir süre kullandım ve en memnun kaldığım dağıtımlardan biri oldu. Nvidia ve Intel olarak iki ayrı sürümü var. Oyun için en ideal olanı Nvidia sürümü. Sisteminizde Nvidia ekran kartı varsa oyun oynamayacaksanız bile çok stabil çalışıyor. Zaten tek amacı da oyun değil, Nvidia ekran kartlı çift gpu'lu sisteme sorunsuz olarak Optimus'u kurması. Intel ISO olan sürümü de aynı şekilde sorunsuz çalışıyordu. Gnome kullanmasına rağmen ağır değildi, tabii ram'iniz 4 gb altında değilse. Tavsiye ediyorum ben de PopOS'u. Diğer Ubuntu/Debian tabanlı dağıtımlara oranla çok daha sorunsuz çalışıyor.

Fedora, CentOS ücretsiz onları deneyebilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…