I am trying to chroot into an old HD to change a forgotten password, but chroot says permission denied? what gives? I am root! The harddrive I am trying to chroot into is an old version of edUbunt...
I am trying to do a chroot as a certain user. For one user it works, for other users it does not, and I have no idea what is going on. My /etc/passwd in the chroot directory looks like this (relev...
Merhaba Arch Linux kullanıyorum. Sistem birdenbire döndü kaldı yeterli CPU ve RAM olmasına rağmen. Tty'ye giremedim son çare güç düğmesi ile kapattım bilgisayarı. Tekrar açmaya çalıştığımda ise BIOS'a giriyor. Boot seçeneklerinde Arch Linux listelenmiştir. Ama BIOS'tan çıkıp girmeye çalıştığımda ise tekrar BIOS'a atıyor.
Flutter kurmak için cmake ve clang yükledim. Günün içerisinde başka hiç bir şey yüklenmesi. Dedim ya aniden bilgisayar döndü diye. Ama ilginç olan yeri, bu Linux Mintde de başıma geliyordu ama onda sorun çıkmadı.
Flutter kurmak için cmake ve clang yükledim. Günün içerisinde başka hiçbir şey yüklenmesi. Dedim ya aniden bilgisayar döndü diye. Ama ilginç olan yeri, bu Linux Mint'de de başıma geliyordu ama onda sorun çıkmadı.
Elinizde hazır Arch ISO'su varsa onu boot edin ve chroot ile bağlayıp systemdboot kurun. Öyle deneyin. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız yardımcı olurum ama bugün olmam zor. @The Shorekeeper hocam müsaitse belki yardım edebilir.
Elinizde hazır Arch ISO'su varsa onu boot edin ve chroot ile bağlayıp systemdboot kurun. Öyle deneyin. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız yardımcı olurum ama bugün olmam zor. @The Shorekeeper hocam müsaitse belki yardım edebilir.