Linux diye bir işletim sistemi yok

GNU+Linux veya GNU/Linux, üç harf daha eklemek o kadar zor olmamalı. Pratik diye Linux yazıp geçme isteğinizi anlıyorum ama Linux bir kısaltma değil, kendi başına bir isimdir. GNU/Linux ise Linux çekirdeğini kullanan GNU işletim sistemlerinin genel adıdır.

Pratik değil diye bütün isimleri değiştirelim, örneğin Technopat yerine teyzepat diyelim, nasıl olsa yazımı da söylemesi de kolay değil mi?

Evet yapalım. Pratik değilse kullanılmaz bu kadar. Windows demek ve yazmak ne kadar basit değil mi? GNU/Linux yazmak zahmetli.

Biz de biliyoruz zaten fakat Linux hem daha kısa hem de yine aynı algılanıyor.
HDD yerine Hard Disk Drive demediğin gibi düşün.

Son düzenleme:
Linux duyarı mı bu @efsoduyar .

Elinize sağlık. Kesinlikle katılıyorum. Duygularıma tercüme olmuşsunuz.

Yeni fark ettim sanırım yaşınız hatalı ise yaşınızı doğru haliyle değiştirmek için yeni konu açabilirsiniz.
(Cidden doğru ise tek kelime ile helal olsun!)

Hocam takmayın böyle şeyleri, üşengeç milletiz Linux yazanları GNU/Linux anlayıverin .

Hocam takmayın böyle şeyleri, üşengeç milletiz Linux yazanları GNU/Linux anlayıverin .
EcniU\LAyNüx.
Hatalı yazmışsınız insanlık bu işte sizi anlıyorum. (!)

Tamam mesela Manjaro Linux demek yerine şöyle yazacağım:
Arch Linux tabanlı ve XFCE kullanan GNU/Linux: Manjaro.
Yine Linux yazmışım.
Hadi neyse kafa yormaya gerek yok Linux de yeter zaten.

Son düzenleme:
Sadece GNU diyelim. Windows da Dos tabanlı. Windows /Dos demiyoruz. Sadece işletim sisteminin adını diyoruz. O zaman sadece GNU diyelim. Daha mantıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…