Linux Dual Boot ile açılmıyor

Agartha

Decapat
Katılım
1 Ağustos 2018
Mesajlar
37
Öncelikle merhaba, işim için mecbur Windows kullanmak zorundayım. Sadece Adobe Connect eklentisi yüzünden o yüzden yanına bir Linux kurmam gerek Kali/Backbox/Parrot önceki bilgisayarımda sorunsuz şekilde Windows 10 ile beraber çalıştırıyordum. Şu an elimde Lenovo Z570 var, Grub önyükleyici kuramıyorum. Boot ekranı zaten sınırlı UEFI kısmına dahi giremiyorum. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Bilgisayarda W8.1 var. W10 yüklesem buna da düzelir mi? Veya UEFI ekranına nasıl girebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemel çözümler:
1.Windows'u legacy mode ile sistemi yeniden yüklemek,uefi desteği olmayan linux dağıtımını tekrar'dan kurmak işlemi bitirmek.Sistem seçimi için istenen,grub menüsü burada devreye girer.
2.Windows uefi mode ile yüklenmişse eğer,uefi destekli linux dağıtımı kurmayı denemek
orn: Manjaro,ubuntu,mint vd.
3.Uefi kurulum yapılan windows sisteme sahip bilgisayarlar için,bios üzerinden uefi desteğinin kapatılması,efi destekli olmayan linux vd.sistemlerin açılmasını sağlar her seferinde bu işlemi teklamamak için her iki sisteminde boot sorununu gidermek için aynı şekilde efi yada legacy kurmak olacaktır.
4.Grub boot menü kurulmamış yada zarar görmüşse dağıtım ya tekrar'dan kurulur,yada grubboot menüsü recovery yöntemleri,live çalışan linux dağıtımları sistemlerinden herhangi biri ile açılarak tekrar'dan kurulabilir.Genel olarak kurulumsuz şekilde bir çok dağıtım bu özelliği eklemekteler.
son zamanlarda işi kolaylaştırmak için kullanılan,Boot repair uygulaması ile (iso dosyası usbdisk'e mount edilip,boot yönergeleri başlatılarak uygulamada menüde beliren yönergeler izlenir onarılacak ilgili sistemin ön yükleme kaydını ("windows/linux vb.) tekrardan yüklenir.onemli: Int.bağlı olmanızda fayda var") ,windows/linux sistemlerinin boot açılış dosyalarını,yeni bir sistem kurmayı düşünmeden evvel,onarma işlemlerini (bootrepair yada live sistemlerden vs.) deneyerek sonuc almak yüksek ihtimal mümkündür.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı