Çözüldü Linux format önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

himen550

Hectopat
Daha fazla  
HP G6 laptop kullanıyorum,
4 GB RAM 500 GB HDD i5 2430M işlemci.
Hiç Linux kurmadım.
Hackerlar ya da yasa dışı kişiler kullanıyor sanıyordum, sanırım filmlerin etkisinde kalmısım.
Bir amaç için kullanmayacağım test edip uygun format arayışındayım, internet kafe formatları kullandım genelde.
Windows 7 türleri alışkınım XP de kullanmıştım.

Tüm formatları tek tek kurup 1 hafta aralıkla sileceğim, sıralama olarak neler kullanabilirim.
İlk 3 başlangıç Linux format önerisi yapar mısınız?
Bir yanlış işlem yaptığımda format atarak kurtulabileceğim tür olursa sevinirim.
Açıkçası çekiniyorum denemeden öğrenemem.
Tavsiyeleriniz nelerdir?

Hiç Linux kurmadım.
Hackerlar ya da yasa dışı kişiler kullanıyor sanıyordum, sanırım filmlerin etkisinde kalmısım.
Bir amaç için kullanmayacağım test edip uygun format arayışındayım, internet kafe formatları kullandım genelde.

Tüm formatları tek tek kurup 1 hafta aralıkla sileceğim, sıralama olarak neler kullanabilirim.
Bir yanlış işlem yaptığımda format atarak kurtulabileceğim tür olursa sevinirim.
Tavsiyeleriniz nelerdir?

İlk MX Linux deneyebilirsiniz Windows'tan geçicekseniz fazla zorlanmazsınız.
İkinci olarak Mint deneyebilirsiniz.
Üçüncü olarak benim de Dual boot onlarak kullandığım Kali kurabilirsiniz.

Düzenleme: Kali Linux penetration için kullanıldığı için kullandığınız süre boyunca küçük etik hacker dersleri alabilirsiniz ilginizi çekerse YT kanalları ve Twitch kanalı önerebilirim.

Son düzenleme:
Hiç Linux kurmadım.

Tavsiyeleriniz nelerdir?
Dağıtım önerisi olarak:
1-Linux Mint Cinnamon
2-PoP!_OS
3-ElemantaryOS

Ayrıca her hafta bir Linux denemenize gerek yok. Yukarıda belirttiğim dağıtımlardan birinden başlayıp yavaş yavaş sistemi kavradıktan sonra diğer dağıtımlara geçebilirsiniz.

İlk olarak yerli ve milli olsun Pardus kurun.
İkinci olarak Mint deneyebilirsiniz.
Üçüncü olarak benim de Dual boot onlarak kullandığım Kali kurabilirsiniz.

Düzenleme: Kali Linux penetration için kullanıldığı için kullandığınız süre boyunca küçük etik hacker dersleri alabilirsiniz ilginizi çekerse YT kanalları ve Twitch kanalı önerebilirim.
Hocam düşündürücü ifadesini bırakmamın sebebi Pardus kurun demeniz. Pardus açıkçası tam olarak yerli değil. Debian'ın üzerine kurulu ve açıkçası biraz gereksiz programlar ile doldurulmuş bir dağıtım. Eğer eskisi gibi kendi paket sistemini kullansa idi bir şey demezdim. Fakat kendi paket yöneticisini kullanmayı bırakınca Pardus benim gözümden düştü. Artık pekte yerli milli kelimesi yakışmıyor.

Son düzenleme:
1-Linux Mint Cinnamon
2-Zorin OS Core
3-Ubuntu Desktop

4-elementary OS (Linuxun MacOSu)

İlk 2 Windowsa yapı olarak biraz benzer 3. tamamen farklı bir masaüstü.

Son düzenleme:
Görsel olarak en çok beğendiğim distro Elementary OS'dur. Ubuntu tabanlı olması ekstra kolaylık sağlıyor bana göre.
Bunun haricinde görsel olarak güzel olan dağıtımlar: Deepin, KDE Neon, Ubuntu Kylin
Kullanışlılık olarak: MX Linux, Mint Cinnamon, Linux Lite

Dağıtım önerisi olarak:
1-Linux Mint Cinnamon.
2-Pop!_OS
3-elemantaryos

Ayrıca her hafta bir Linux denemenize gerek yok. Yukarıda belirttiğim dağıtımlardan birinden başlayıp yavaş yavaş sistemi kavradıktan sonra diğer dağıtımlara geçebilirsiniz.

Hocam düşündürücü ifadesini bırakmamın sebebi Pardus kurun demeniz. Pardus açıkçası tam olarak yerli değil. Debian'ın üzerine kurulu ve açıkçası biraz gereksiz programlar ile doldurulmuş bir dağıtım. Eğer eskisi gibi kendi paket sistemini kullansa idi bir şey demezdim. Fakat kendi paket yöneticisini kullanmayı bırakınca Pardus benim gözümden düştü. Artık pek de yerli milli kelimesi yakışmıyor.

Hmm anlıyorum hocam benim de pek aram yok zaten ama kaliyi öğrendikçe Linux'u sevmeye başladım hem en kötü bilgisayarda bile hızlı hem de çok işlevsel Windows da olan birkaç programda Linux'a eklenirse Windows'u bırakırım ve bu konuda ciddiyim zaten PC m oyun oyamak için çok yetersiz.

Windows'ta administrators olsanız bile çoğu şeye yetkiniz yok ama Linux da en azından kalide root kullanıcısı olınca her şeye yetkiniz var Anonsurf aracı kullanıyorum mesela direk tor ağıyla kendimi gizliyorum üstüne Mac adresimide değiştiriyorum diğer Linux dağıtımlarını kullanmadığım için bilmiyorum ama az çok aynıdırlardır diyen düşünüyorum.

Fedora şiddetle öneririm. Herkez sözde farklı distrolar önermiş ama aslında hepsi ubuntu yada arch tabanlı olduğu için aynı. Fedoranın kullandığı taban dünyadaki Fortune 500 şirketlerin kullandığı taban.

EndeavourOS,
ArcoLinux,
ArchCraft.
Hocam son zamanlarda nedendir bir fikrim yok, ArcoLinux'ta çok sıkıntı yaşadım. O yüzden ArcoLinux'tan tekrar ArchLinux'a geçtim. Yaşadığım sıkıntıları da başka kullanıcılar da yaşıyormuş. Sistemsel mi bilmiyorum ama beni çok bıktırdı. Artık o kadar kullanasım yok. Konu sahibine de sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum.

Hocam son zamanlarda nedendir bir fikrim yok, ArcoLinux'ta çok sıkıntı yaşadım. O yüzden ArcoLinux'tan tekrar ArchLinux'a geçtim. Yaşadığım sıkıntıları da başka kullanıcılar da yaşıyormuş. Sistemsel mi bilmiyorum ama beni çok bıktırdı. Artık o kadar kullanasım yok. Konu sahibine de sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum.
Sıkıntı yaşarsa başka bir seçeneği olsun diye 3 tane önerdim. Liste başında EndeavourOS var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı