Linux için her dağıtımda çalışan yedekleme uygulaması önerisi

Fueren

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
YKS Öğrencisi
Linux'a yeni başladım ve çoğu kişi gibi sürekli bir dağıtım değiştirme isteği oluşuyor. Her dağıtım değişiminde Wi-Fi adaptörümün driverını unıfficial bir şekilde kurmak zorundayım. Bluetooth sorununu çözmek zorundayım. Bunları geçtim uygulamaları geri yüklemem gerek. Güzel bir yedekleme uygulaması arıyorum. Zorin OS'ten Fedora workstation a geçmek istiyorum.

TimeShift kullanabilirsin ancak surucu yedegi kismi nasil olur bilemiyorum.

Unofficial surucu kurulumundan kastin nedir tam olarak? GitHub sayfasindan indirip kuruyorsan bu normal bir sey. Kullandigin dagitimin kernel surumune bagli olarak degisir yukleme durumun.

Timeshift kullanabilirsin ancak sürücü yedegi kısmı nasıl olur bilemiyorum.

Unofficial sürücü kurulumundan kastin nedir tam olarak? GitHub sayfasindan indirip kuruyorsan bu normal bir şey. Kullandığın dagitimin kernel surumune bagli olarak degisir yukleme durumun.

Yok hocam TP-Link Archer T2U nano kullanıyorum ve Linux Mint forumundaki birkaç komutu kullanarak yüklüyorum. TP-Link'in kendi driver ı yok Linux'ta.

Yok hocam TP-Link Archer T2U nano kullanıyorum ve Linux Mint forumundaki birkaç komutu kullanarak yüklüyorum. TP-Link'in kendi driver ı yok Linux'ta.
Açıkçası Linux'ta bugüne kadar kullandığım ekran kartı harici her driver kendiliğinden bulundu. Bahsettiğiniz şeyi biraz daha detaylandırabilir misiniz?

Yedeklemek istediğiniz şey kullandığınız paketler mi mesela bunları otomatik indirmek mi veya dosyalarınız mı?

Paketlerinizi ve driverlarınızı otomatik indirecek bir bash scripti yazabilirsiniz.

Açıkçası Linux'ta bugüne kadar kullandığım ekran kartı harici her driver kendiliğinden bulundu. Bahsettiğiniz şeyi biraz daha detaylandırabilir misiniz?

Yedeklemek istediğiniz şey kullandığınız paketler mi mesela bunları otomatik indirmek mi veya dosyalarınız mı?

Paketlerinizi ve driverlarınızı otomatik indirecek bir bash scripti yazabilirsiniz.

Wi-Fi driverı bu o yüzden kendim yüklemem gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı