Rehber PC Linux için NitroSense ve Predatorsense alternatifi: Div-Acer-Manager kurulum rehberi

CaniDEV

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4050, Ryzen 5 7535HS, 512GB SSD, 16GB RAM, Arch Linux
Bildiğiniz gibi Acer Nitro veya Predator cihazlara Linux kurunca klavye RGB'si değiştirilemiyor, fanlar doğru düzgün çalışmıyor ve sistem aşırı ısınıyor. Windows'ta da eğer NitroSense veya predatorsense kurulu değilse aynı şeyler yaşanıyor. Linux'da NitroSense ve predatorsense yok ne yazık ki. Fakat GitHub'daki PXDiv adlı geliştirici NitroSense ve predatorsense'in çoğu özelliğini Linux'a portlamış. Uygulamanın adı div-Acer-Manager-Max. Projenin Github sayfası: Github - PXDiv/Div-Acer-Manager-Max Bu rehberde bu uygulamanın kurulumunu anlatacağım.

Uyarı:
Bu uygulama özel çekirdek modülleri yüklediği için UEFI Secure Boot ile çalışmamaktadır. Eğer Secure Boot kullanmak istiyorsanız modülleri elle imzalamanız gerekmekte. Bu yüzden kuruluma başlamadan önce Secure Boot özelliğini kapatmalısınız. Eğer isterseniz bunun nasıl yapılacağı hakkında başka bir rehber açarım.

Not: Bu proje hala beta sürecindedir. Hatalarla karşılaşabilirsiniz.

Kurulum:
Kurulumu aslında çok basit. Projenin GitHub sayfasındaki komudu terminale yapıştırmak yetiyor:

Bash:
curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/PXDiv/Div-Acer-Manager-Max/refs/heads/main/scripts/remoteSetup.sh -o /tmp/setup.sh && sudo bash /tmp/setup.sh

Kurulumu otomatik yapıyor. Sonrasında tek yapmanız gereken bilgisayarı yeniden başlatmak. Yeniden başlattıktan sonra masaüstü ortamınızın uygulamalar menüsünden Damx'ı açın. İşte bu kadar.

Ekran Görüntüleri:
1756321771631.png

1756321804487.png

1756321837391.png

Ben kendi Acer Nitro 16 AN16-41 cihazım ile Ubuntu'da test ettim, tüm özellikler çalışıyor.

Pxdiv adlı geliştiriciye bu uygulamayı yaptığı için çok teşekkürler, benim sonunda Linux'a geçebilmeme olanak sağladı.

NOT: Eğer bir sorununuz olursa konuya mesaj yazarken cihazınızın modelini belirtin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı