Linux için Zoom uygulamasını Türkçe çeviri çalışmalarım başladı!

Şimdi bu çeviri işini bitirdiğiniz zaman biz güncelleme ile otomatik olarak mı bu dil paketini alacağız, yoksa siz dil dosyasını bu başlık altına yükleyeceksiniz ve biz klasörün içine atıp mı yapacağız?
Paketin depolara eklenmesi çok zor. Çeviri bitince konu açıp kodları paylaşacağım.
Eğer bu işe zamanınızı ayıracaksanız bence Zoom ile iletişime geçip hem Windows'a hem de Linux'a resmi olarak dil eklenmesini sağlayabilirsiniz.
Evet iletişime geçmeyi düşündüm ancak tepkileri ne olur bilmiyorum. Sonuçta çevirmen değilim ama şansımı deneyeceğim.
Bir de bu kadar uğraşıyorsunuz ama sizden ufak bir ricam var. Lütfen Chicken Translate yapmayın. Biraz daha yerelleştirme yapın. Şimdiden emekleriniz için teşekkürler.
Zaten Zoom'un kullandığı dil çok resmi bir dil resmi olunca da pek yerelleştirme açısından bir şey kalmıyor. Örneğin:

İngilizce:
This name is already in use. Choose a different name for this group.

Türkçe:
Bu isim zaten kullanılıyor. Bu grup için farklı bir isim seçin.

Gözlerim yaşardı ya süpersiniz. Hadi bende gaza geldim konsollara getiriyorum Türkçe Zoom. RDR2 Türkçe PS5 yapıyorum. Tutamıyorum kendimi Half-Life 3 ve Suriye'li kardeşlerime özel arapça dil destekli PC uyumlu Last of Us yapıyorum. Arkadaşlar tutamıyorum kendimi...

Yazık insanlar ciddi bir iş yapıyor sen ise alay ediyorsun bu ülke senin gibiler yüzüne gelişmez.

Merhaba Technopat Sosyal üyeleri. Bir gün Zoom'u çevirmek istiyorum adıında konu başlatmıştım ama pek olumlu cevaplar alamamıştım. Ben çevirini olayını unutmuşken Zoom'a güncelleme gelmişti ben de /opt/zoom/ klasöründe gezinirken bir şey fark ettim. Yeni güncelleme ile translation klasörü eklenmişti. Hemen klasörü incelemeye başladım. İçinde farklı dillerin. QM dosyası bulunuyordu. Notepad ile açıyorum olmuyor, VSCode ile açıyorum olmuyor, Sublime Text ile açıyorum olmuyor, meğersem Zoom QT ile yazıldığı için QT Linguist adlı uygulamayı indirip çeviri işlemlerini kolaylıkla yapmamız gerekiyormuş. Şu anlık her şey çok iyi gidiyor. %5'lik kısım bitti. Projeyi tek başıma yürütüyorum. Yalnız şunu belirtmem gerek bu çeviri sadece Linux sistemlerde işe yarıyor. Çünkü Windows'taki Zoom dosyalarını inceledim ve dil dosyalarını bulamadım. 3 hafta sonra bitecek gibi görünüyor. Yeni olaylar olunca konu açıp güncelleme yaparım. Ayrıca ne kadar ilerlediğimi ve sistemin nasıl olduğunu öğrenmek isteyenler buradaki pdf dosyasına bakabilir. Kendinize iyi bakın iyi günler.

Eki Görüntüle 790384

Teşekkürler, ismim tanıdık gelebilir 2 adımın yerini değiştirince, sizi başka forumda görmüştün

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı