Linux ile tanışma hikayem

@ReisenUdongeinInaba sanal makineye Arch'ı başarıyla kurdum. Timeshift kuracaktım "cron" hata verdi "sudo pacman -s cron" yazılarak çözülüyormuş ama arama motoru o zaman bana bunu göstermedi. Sudoers hatası verdi. Bunları hallettikten sonra kullanabildim.

Ben havalı conkylerinden dolayı ve bir takım ek özelliklerinden arcoyu tercih ettim. Siz Arch'ın kurulum aşamasını atlamak istiyorsanız endeavour OS kullanabilirsiniz. Duyduklarım şu yönde ki Arch ile aynı deneyimi yaşatıyor. Arco'nun yaşattığı deneyim de yakın ama endeavour aynı.

Ben Fedora'da kullanmıştım. Beğenmiştim ancak Arco'yu tercih ederim.

Anladım. Bende Arch Linux'un CD'si var denerim yarın.
 
Ama önce Debian dağıtımına alış 2 yıldır Linux'u takip ediyorum Fedora ya hala alışamadım Arch Linux deneyeceğim laptopta masaüstünde de Fedora kalacak.
 
@Xevanior Kısıtlı mod sorununuz çözüldü mü?
@ReisenUdongeinInaba Gentoo Arch'tan daha zor, çoğu insan öyle söylüyor.
Sıralama(Şahsi sıralama)
1- Linux Mint
2- Debian veya Fedora
3- Arch tabanlı
4- Arch
5- Gentoo
6- LFS

Sorun siz yazdıktan sonra geçti, sonrasında kapatıp açtığımda tekrar başladı, çok önemli değil benim için zaten yorum yapmıyorum videolara. İşletim sistemi de güncel.
 
Edit: Benim sıralamam şu şekil (yanlış olabilir)
1- Peppermint 9.
2- Ubuntu.
3- Linux Mint.
4- Lubuntu.
5- Fedora.
6- Yarın keşfedeceğim Arch Linux :)
 
Fedora gnome benim tarzım olmadığı için, kde ortamını kullandım. Boşta 1GB RAM kullanıyor ama hiç çökme sorunu, kasma, donma gibi sorunlarla karşılaşmadım. Zaten kde ortamında normal 1GB kullanması. Xfce ortamını da denedim ama stabil değildi. Çökmeler yaşamıştım, kde daha iyi çalışıyordu. Zorluk konusunda sıkıntı yaşamadım. Basit bir internet araştırması ile programların nasıl kurulduğuna falan baktım. Bana zor gelmemişti, 20 dakikada alışmıştım. Arch tabanlı dağıtımların neredeyse hepsini denedim. Zorluk konsunda çok abartıyorlar Arch'ı. Şahsen ben Arch'ı da 10 dakikalık bir araştırma ile öğrendim, sıkıntı yaşamadım.

Linux'a ilk Kali ile başlamıştım, daha sonra bana göre olmadığını öğrenip, Mint kurmuştum. Mint'ten sonra teker, teker denemeye başladım dağıtımları. Debian, Ubuntu, Arch, RPM paket kullanan falan derken hepsini denedim. En sonunda geri Mint'e döndüm. Arch tabanlı dağıtımlar bilgisayarımda sıkıntılı çalıştığı için uzun zaman boyunca kullanamadım. RPM paket kullanan dağıtımların sayısı az olduğu için, kendime uygun dağıtımı bulamadım. Linux Mint 19.2 Xfce sürümünü kullanıyorum, bende Ubuntu tabanlı dağıtımlardan sıkıldım ama sistemimde şu an en iyi çalışan dağıtım Mint.

Arch tabanlı dağıtım kuracaksan, Reborn OS ve EndeavourOS öneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı