Linux işletim sistemi nasıl silinir?

daisukithigh

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500 RTX 4060 8G DUAL 16GB RAM 3200 ADATA LEGEND 750
Merhaba. Geçenlerde ben Linux kurmak istedim ve bunu dualboot olarak yapmaya karar verdim, biraz kullandıktan sonra beğenmedim ve Linux'un olduğu diski sildim, bir süre sonra Linux'u tekrar kurmaya çalıştığımda Linux'un disk ayırma kısmında eski Linux işletim sisteminin kaldırılmadığını gördüm. (fotoğraftaki sarı yer).

20240721_180321(1).jpg

Acaba bu sorunu nasıl halledebilirim?

Bir tane terminal açın ve şu komutu girin:

Bash:
sudo cfdisk /dev/sda

Ardından karşınıza çıkan ekranda silmeniz gereken bölümleri silin ve kaydedin. En sonda da kurulum aracını kapatıp yeniden çalıştırın.

Merhaba. Geçenlerde ben Linux kurmak istedim ve bunu dualboot olarak yapmaya karar verdim, biraz kullandıktan sonra beğenmedim ve Linux'un olduğu diski sildim, bir süre sonra Linux'u tekrar kurmaya çalıştığımda Linux'un disk ayırma kısmında eski Linux işletim sisteminin kaldırılmadığını gördüm. (fotoğraftaki sarı yer).

Eki Görüntüle 2272138

Acaba bu sorunu nasıl halledebilirim?

Diski disk yönetiminde görebiliyor isen oradan biçimlendir. Olmuyor ise harf ata. Bu bilgisayar kısmında gözükecek. Oradan biçimlendir.
Dualboot olarak yanında Windows olduğunu düşünerek yazdım.

Bir tane terminal açın ve şu komutu girin:

Bash:
sudo cfdisk /dev/sda

Ardından karşınıza çıkan ekranda silmeniz gereken bölümleri silin ve kaydedin. En sonda da kurulum aracını kapatıp yeniden çalıştırın.
Linux artık yok Windows'u ana işletim sistemi olarak kullanıyordum Windows'ta nasıl yapabilirim?

Linux artık yok Windows'u ana işletim sistemi olarak kullanıyordum Windows'ta nasıl yapabilirim?

MiniTool Partition Wizard Free Edition uygulamasını kullanarak yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı