Çözüldü Linux kaynak kodlarına nasıl erişilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

565148

Decapat
Bildiğim kadarıyla Linux'un işletim sistemlerinin kaynak kodları paylaşılıyor, hangi işletim sisteminin kaynak kodları veriliyor ve nereden ulaşabileceğim hakkında detaylı bilgi verebilecek birisi var mı?

Çözüm
Bildiğim kadarıyla Linux'un işletim sistemlerinin kaynak kodları paylaşılıyor, hangi işletim sisteminin kaynak kodları veriliyor ve nereden ulaşabileceğim hakkında detaylı bilgi verebilecek birisi var mı?
Tum Linux dagitimlar acik kaynaktir ve kodlarina erisilebilir.
kernel.org sitesini inceleyin.
Hayır Linux'u değil Linux Windows gibi işletim sistemlerini az uz biliyorum (kullanımlarını alanlarını vs) fakat benim derdim arkasındaki yazılımı öğrenmek öğrenme sebebim size biraz dalga geçilecek bir şey olarak gelebilir o yüzden söylememeyi tercih ediyorum.

İşletim sistemlerinin arkasındaki kodu merak ediyorum biraz imkansız olsa da kendi işletim sistemimi yazmak en azından kodlarla mantığını kurmak istiyorum.
O zaman programlama dillerini ogrenmeniz gerekiyor. Mantigini anlamak icin once kullanmak daha mantikli olur.

O zaman programlama dillerini ogrenmeniz gerekiyor. Mantigini anlamak icin once kullanmak daha mantikli olur.

Biliyorum ve onu anlatmaya çalışıyorum hangisini öğrenmem gerektiğini nereden bileceğim Python biliyorum ve Python'un dışına çıkmak istiyorum Python ile başladım çıkamıyorum dışarısına bir yandanda o yüzden öğrenmek istiyorum işletim sistemleri için hangi kodlama dillerini öğrenmem gerek neleri öğrenmem gerek bunları nereden bulacağım benim size sorduğum soru bu.

Biliyorum ve onu anlatmaya çalışıyorum hangisini öğrenmem gerektiğini nereden bileceğim Python biliyorum ve Python'un dışına çıkmak istiyorum Python ile başladım çıkamıyorum dışarısına bir yandanda o yüzden öğrenmek istiyorum işletim sistemleri için hangi kodlama dillerini öğrenmem gerek neleri öğrenmem gerek bunları nereden bulacağım benim size sorduğum soru bu.
Python ile isletim sistemi yapilmaz.
C, Assembly gibi dilleri ogrenmeniz gerekiyor.

Sizden son isteğim olarak biraz detaycı ve uzun anlatmanızı rica edeceğim örneğin gibi demek yerine hangilerini öğrenmeliyim veya şu anda meşgulseniz vs bunları nereden öğrenebileceğimi yazarsanız sevinirim.
Linux Kernel'i ve cogu GNU araci C ile yazildi. C ogrenirseniz Linux'un kaynak kodunu inceleyebilirsiniz.
Direkt konuya girmek istiyorsaniz C ogrenerek baslayabilirsiniz ama benim onerim once Linux kullanarak Linux ogrenmek. Linux ogrendiginizde isiniz kolaylasir.
Ve bunu neden istediginizi yazar misiniz? Dalga gecmeyiz rahat olun.

Linux tam bir işletim sistemi değil. Sadece bir işletim sistemi çekirdeği. Kaynak kodları da GitHub'da herkese açık bir şekilde paylaşılıyor. Adresi de bu:

Açık kaynak olması, kaynak kodlarının herkes tarafından görülebilir olduğu anlamına gelir. Özgür yazılım olması, kullanıcısına çalıştırma, kopyalama, dağıtma, inceleme, değiştirme ve geliştirme özgürlüklerini sağlar. Bu açıdan Linux açık kaynaklı özgür bir yazılımdır.

Bir işletim sistemi sadece çekirdekten oluşmaz. Adından anlaşılacağı üzere çekirdek, en önemli işletim sistemi parçası olabilir ancak pek çok başka yazılım ve bileşen gereklidir. Tıpkı bir nükleer enerji tesisinin sadece nükleer çekirdekten oluşmadığı, pek çok başka cihazların, aygıtların, sistemlerin, araçların ve binaların bir bütün halinde çalışması gibi düşünebilirsin.

Linux Kernel'i ve cogu GNU araci C ile yazildi. C ogrenirseniz Linux'un kaynak kodunu inceleyebilirsiniz.
Direkt konuya girmek istiyorsaniz C ogrenerek baslayabilirsiniz ama benim onerim once Linux kullanarak Linux ogrenmek. Linux ogrendiginizde isiniz kolaylasir.
Ve bunu neden istediginizi yazar misiniz? Dalga gecmeyiz rahat olun.

Yapay zeka ile ilgili büyük ama açıklarsam siz olmasa da başka birisinin dalga geçeceği bir projem var ve bu projenin Microsoft gibi şirketlere internet üzerinden iletilmesini istemiyorum ki kendi özel işletim sistemi olsun da istiyorum asıl amacım bu.

Yapay zeka ile ilgili büyük ama açıklarsam siz olmasa da başka birisinin dalga geçeceği bir projem var ve bu projenin Microsoft gibi şirketlere internet üzerinden iletilmesini istemiyorum ki kendi özel işletim sistemi olsun da istiyorum asıl amacım bu.
Tamamdir hocam.
Soyle anlatayim;
Linux dagitimi yani Linux tabanli bir isletim sistemi yapmak istiyorsaniz sorun yok ama ben sifirdan kendi cekirdegimi yaratacagim diyorsaniz (ki onermiyorum, gercekten son derece zor bir surec. Driver'lari bile elle yaratmaniz gerekir.) Assembly, C ve daha bircok dil ogrenmeniz gerekiyor. Bunu tam olarak arastirmadigimdan tam olarak ne gerektigini bilmiyorum. Bu site size yardimci olabilir. Expanded Main Page - OSDev Wiki

Tamamdir hocam.
Soyle anlatayim;
Linux dagitimi yani Linux tabanli bir isletim sistemi yapmak istiyorsaniz sorun yok ama ben sifirdan kendi cekirdegimi yaratacagim diyorsaniz (ki onermiyorum, gercekten son derece zor bir surec. Driver'lari bile elle yaratmaniz gerekir.) Assembly, C ve daha bircok dil ogrenmeniz gerekiyor. Bunu tam olarak arastirmadigimdan tam olarak ne gerektigini bilmiyorum. Bu site size yardimci olabilir. Expanded Main Page - OSDev Wiki

(Zor bir süreç dediğiniz yer için) bende baka baka yaparım eğer zaten bir işletim sistemi yapmak için gereken her şeyi biliyor isem o kodları da okuyabilirim demektir o kodları okurum bildiklerimi kullanırım yani alıntı yaparım yine de çözerim yani (söylemesi kolay yapması zor derseniz az da olsa hak verebilirim bilemedim şimdi)

(Zor bir süreç dediğiniz yer için) bende baka baka yaparım eğer zaten bir işletim sistemi yapmak için gereken her şeyi biliyor isem o kodları da okuyabilirim demektir o kodları okurum bildiklerimi kullanırım yani alıntı yaparım yine de çözerim yani (söylemesi kolay yapması zor derseniz az da olsa hak verebilirim bilemedim şimdi)
Hocam siz kendiniz açıkladınız valla. Söylemesi kolay yapması zor. Etrafta bu konuyla alakalı pek güncel kaynak yok. Son derece zor bir iş. Bir hata alırsanız nasıl çözeceğinizi bulamayabilirsiniz mesela. Hadi herşeyi hallettiniz, sistem boot etti diyelim. O sistem hiçbir programı desteklemeyecek, elle portlanması gerecek ki buda çok zor bir iş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı