Linux kaynak kodu değiştirme

Makaleler
1
Linux bildiğiniz gibi açık kaynak kodlu bir işletim sistemi ve ben bu işletim istemini kendime göre değiştirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Bu arada Kali Linux'un sayfasının altında istediğiniz gibi düzenleyin gibi bir şey yazıyor. Link: Kali Linux Downloads Bu nedir?
(Bu iş çok zor/uzun gibi cevaplar vercekler cevap yazmasın.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu yapmayı düşündüğünüze göre çok iyi bir C ve donanım bilginiz olduğunu düşünüyorum. Tek yapmanız gereken kaynak kodları indirmek ve mevcut C IDE/compiler'ınızın başına oturmak. Şimdiden kolay gelsin. Yaptığınız değişiklikleri bizlerle de paylaşırsanız çok sevinirim.

Genelde, insanlar bu konularda bilgi sahibi olmamasina karsin, sadece sozel olarak cekirdege eklemeler yaparak dagitim olusturabileceklerini sanarlar. Gercekte boyle degildir, Linux bir cekirdektir, cekirdegin uzerine masaustu ortami yazabilmek en mantiksiz ve yapilmamasi gerekendir.

Linux dagitimi olusturmak istiyorsun sanirsam, cekirdegi derleyerek ve C bilgini kullanarak bir yere ulaasmazsin. Cekirdegi bireysel kullanicilar genellikle yeni cekirdegi kurmak amacli ve konfigure etmek amacli derlerler. Senin burada yapman gereken, dagitimi tamamiyle GNU/Linux'u baz alarak mi yapacagin, yoksa bir dagitimin uzerinde degisiklikler mi yapacagina baglidir.

Bu konularda sana birkac GitHub repository'si birakmak istiyorum;
- pop-os/iso (Pop!_OS ISO Image Creator)
- elementary/os (ElementaryOS (Docker gerekli))
-
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
(EznixOS (Tavsiye ederim, ozellikle))
- clearlinux/clr-installer (Clear Linux*)
- AnarchyLinux/installer (AnarchLinux (Arch Linux reposundan aliyor))
- Eger ki daha da ileri seviye (Guncellenebilir) merakliysan, Linux From Scratch ve ardindan Beyond LFS'e goz atabilirsin.
-> Welcome to Linux From Scratch!
-> BLFS Project Homepage

* Bu tur konular sadece Linux ile alakali degil, FreeBSD Dagitimlari da ayni sekilde.
* OpenSolaris dagitimlari da (Suanda Illumos'un dagitimlari var)

** Son olarak, insanlardan sozel soylemler tavsiyelerden ziyade kaynak isteyin. Diger turlu Linux ile isletim sistemi farkini cok iyi anlayamayacaksiniz, arastirin.

* Basarilar dilerim.

Ben de sanal makineye Ubuntu kurdum. Biraz Python biliyorum. Her ne kadar C bilmesem bile o.
Ubuntu'yu çalıştıran kodları görmek istiyorum. Belki açılış ekranına resmimi falan koyarım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı