Linux kimlere hitap eder?

Performans, özgürlük, güvenlik ve özelleştirilebilirlik isteyen herkese hitap edebilir. Online oyunlarda hile koruma yazılımları sorun yaratıyor genelde o nedenle online oyun oynayacaksanız Linux tavsiye etmem.

Linux dağıtımlarında input lag'ın Windows 10 ve 11'e kıyasla daha az olduğunu düşünüyorum. İnput lag sadece donanımlarla ilişkili bir şey değildir, yazılımsal da olabiyor. İnput lag fazlaysa bu oyun oynama keyfini azaltıyor. Bu yüzden Linux dağıtımlarında oyun oynamayı tercih ediyorum. Hatta bazılarının söylediğine göre Linux dağıtımlarında compositor'u kapatmak input lag'ı daha da azaltıyor ve bu iyi bir şey.

Cok farkli felsefe ve amacla gelistirilmis Linux dagitimi var. Gunluk kullanimdan, matematiksel hesaplamaya, yazilim gelistirme araclarindan, guvenlik odakli olanina; bunlar arasindan stabiliteyi maksimize etmeye calisanlarin yanisira surekli uygulamalarin en guncel versiyonu kullanmani saglayan update modeli olanlari da var.

Tum bunlari ortak paydada toplayip "kime hitap eder" sorusunu cevaplamak zor ama bence format atmayi biliyor ve bilgisayara karsi da bir tutkunuz varsa kesinlikle size hitap eden bir Linux distrosu vardir. Amaciniz sadece oyun dahi olsa.

Ote yandan bilgisayari sadece ve sadece X isini halletmek icin kullaniyorsaniz, gerisi pek umrunuzda degilse bence Linux gereksiz bir macera. Yillar once calistigim sirketteki yazilimci is arkadasim bana "Eve gidince hic bilgisayar acmiyorum" demisti, 1 hafta bunun sokunu atlatamamistim. Sonucta herkes bu cihazi merak ve tutkuyla kullanmak zorunda degil.

Linux'u duydum ama hiç denemedim, oyun için kullanabilir miyim?

Linux'un birden fazla fonksiyonu vardır kendisi güzel bir işletim sistemidir birden fazla dağıtımı vardır ve sana özgür bir dünya sunan güvenliği ln planda olan bir işletim sistemi. Şahsen oyun için önermem ama gerçekten bazılarında performanslı olduğu doğrudur. Bazı dağıtımları günlük kullanıma hitap eden tabii hepsine toolları kurabilirsin bazıları ise Kali gibi hacking işlemleri için kullanılan işletim sistemleri dediğim gibi 2 duvar kâğıdı değiştereyim bir deneyeyim diyorsan bu şekilde hiç deneme bile çünkü bir program açabilmen bile bazen zorlaşabiliyor ama günümüzde artık exe dosyasını çalıştırabilen Wine gibi programlarda mevcut (tabii tüm exe dosyalarını açamaz) ve paket kodları genelde Linux için indirdiğin zaman internette kodunu vesaire verir ama şahsen başlarda bir hayli zorlandım ve bu durum canımı sıktı. Sana önerim hiç denememişsen bir iki gün hevesini alıp Windows'a geri döneceksendir herhangi bir sanal makineye Linux kur ve bir bak dene bir şeylere uğraş günün sonunda sevdiysen ve geçebileceğine inanıyorsan geçebilirsin ama dediğim gibi stabil oyun oynayamazsın. Çok fazla Linux kullandım ama işin sonunda bazı şeylerin ters gitmesi nedeniyle hep Windows'a geçtim direk.

Linux'u duydum ama hiç denemedim, oyun için kullanabilir miyim
Linux u bence bilgisayardan anlamayan birinin kullanması aşırı zor olacaktır oyun konusunda da Windowsa göre zayıf son kullanıcıya pek uygun değil bende çok linux kullandım arayüzü istediğiniz gibi değiştirebilmek vs herşeyde özgürsünüz
BANA GÖRE BÖYLE

Linux'tan en çok zevk aldığın zaman kullandığın dağıtımı kişiselleştirdiğin zaman oluyor. Windows'un o basit görüntüsünden kurtulup karşında bambaşka bir şey oluyor. Bir de Linux'u kullanırken o kadar fazla hiç görmediğin yazılımla karşılaşıyorsun ki bazıları çok işine yarıyor.

CS2 LoL ve Valorant dışı oyun oynamıyorum bunları kurabilir miyim? Bir de Discord, Spotify vs. yardımcı programlar var.

CS2 oyarsın, LoL da oynarsın ama Valorant oyanayamazsın Linux'ta. Riot Games sağ olsun Vanguard adı altında tüm Windows işletim sistemlerine rootkit atıyor, kendisini de anti hile yazlımı zannediyor.
Discord ve Spotify destekleniyor sorunsuz biçimde.

Ama eğer sırf oyun için gelecekseniz uğraşmanıza değmez. Bir sürü yardımcı yazılım olsa da ben hala onların tam oturduğunu sanmıyorum. Kendiniz elle konfigurasyon etmeniz lazım Wine'ı o da yeni kullanıcı için çok zor gelebiliyor.

Linux'u bence bilgisayardan anlamayan birinin kullanması aşırı zor olacaktır oyun konusunda da Windows'a göre zayıf son kullanıcıya pek uygun değil bende çok Linux kullandım arayüzü istediğiniz gibi değiştirebilmek vs her şeyde özgürsünüz
BANA GÖRE BÖYLE

Hayır yanılıyorsunuz Linux Mint Windows kıyaslamasında Linux neredeyse Windows kadar kolay dağlar kadar fark yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı