Linux komutları nasıl ezberlenir?

228522

Kilopat
Makaleler
4
Siber güvenlikle ilgilenmeye başladım, şu an aşağıda bulunan eğitim serisini izliyorum. Çok fazla komut var, bunları nasıl hatırlayacağım? Bilenler nasıl ezberlediğini anlatabilir mi?
Eğitim serisini atmayı unutmuşum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Siber güvenlikle ilgilenmeye başladım, şu an aşağıda bulunan eğitim serisini izliyorum. Çok fazla komut var, bunları nasıl hatırlayacağım? Bilenler nasıl ezberlediğini anlatabilir mi?
Ne ise yaradigini ogrendiginde ezberlemenin ne kadar sacma oldugunu anlayacaksin. Sadece komutlari kullan, ne ise yaradigini Manpage okuyarak ogren mesela.

Basit cevap kullandıkça. Kendinize o komutu kullanabileceğiniz seneryolar oluşturun. Örneğin www adlı klasörün içerisine meerza.com diye klasör açılıp bu klasörün de içine index.html dosyası açılacak. Akabinde, bu dosyanın içerisine terminaldan birşeyler kopyalanacak. Bu seneryoyu ele alırsam birden fazla komut kullanmak zorunda kalırım ve mantıksal bir olayda kullandığım için hatırlamam daha kolay olur. Çünkü beyine bir ihtiyaç olduğunu hissettirmiş oluyoruz. Başarılar.

Basit cevap kullandıkça. Kendinize o komutu kullanabileceğiniz seneryolar oluşturun. Örneğin www adlı klasörün içerisine meerza.com diye klasör açılıp bu klasörün de içine index.html dosyası açılacak. Akabinde, bu dosyanın içerisine terminaldan birşeyler kopyalanacak. Bu seneryoyu ele alırsam birden fazla komut kullanmak zorunda kalırım ve mantıksal bir olayda kullandığım için hatırlamam daha kolay olur. Çünkü beyine bir ihtiyaç olduğunu hissettirmiş oluyoruz. Başarılar.
Ben de bu yöntem ve ders çalışır gibi ezberlemek arasında kalmıştım. Kurabilirsem USB belleğe Kali kurup çalışmaya başlayacağım. Senaryoyu yeni başlamış biri olarak yazayım:
Kod:
mkdir www
cd www
mkdir 'meerza.com'
cd 'meerza.com'
mkdir 'index.html'
Nokta olduğu için tırnağı kullandım, ama kullanıp kullanmama durumunu bilmiyorum. Ayrıca bunu yapmak aklıma 2 yolla geldi, bir diğeri:

Kod:
mkdir www\'meerza.com'\'index.html'

Oluşturduğunuz dosyanın içerisine metin eklerseniz terminal vasıtasıyla tam olarak gerçekleştirmiş olacaksınız 😊

Ezberlemene gerek yok, isin dustugu zaman zaten bunlari kullanman gerekecek. Surekli kullanma ihtiyaci duyarsan zaten belirli bir sureden sonra aklinda kalir komutlar. Ayrica bunlar en basitler komutlar, kavrarsin 10-15 dakikada.

Nokta olduğu için tırnağı kullandım

Nokta icin tirnak isaretine gerek yok. Direkt yazman yeterli.
Ayrica metin tabanli olsun diyorsan index.html icin touch komutunu kullan.

Ezberlemene gerek yok, isin dustugu zaman zaten bunlari kullanman gerekecek. Surekli kullanma ihtiyaci duyarsan zaten belirli bir sureden sonra aklinda kalir komutlar. Ayrica bunlar en basitler komutlar, kavrarsin 10-15 dakikada.

Nokta icin tirnak isaretine gerek yok. Direkt yazman yeterli.
Ayrica metin tabanli olsun diyorsan index.html icin touch komutunu kullan.
Teşekkürler hocam. "touch" komutu sadece bir metin dosyası oluşturuyor diye biliyorum, yine "cat" komutu aynı işe yarıyor ama farklı olarak dosyanın içine yazı yazabiliyoruz diye biliyorum. Dün izlediğim adam DNS adresini değiştirmek için "cat" ile başlayan uzun bir komut kullanmıştı ona şaşırdım.

Eğitim serisini atmayı unutmuşum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ezberleme zaten bir süre sonra öğrenirsin kullana kullana.

Teşekkürler hocam. "touch" komutu sadece bir metin dosyası oluşturuyor diye biliyorum, yine "cat" komutu aynı işe yarıyor ama farklı olarak dosyanın içine yazı yazabiliyoruz diye biliyorum. Dün izlediğim adam DNS adresini değiştirmek için "cat" ile başlayan uzun bir komut kullanmıştı ona şaşırdım.
Hayir cat sadece dosyayi ekrana yazdirir. Dosyayi nano, vim gibi bir editorle duzenleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı