Linux kullanarak Yazılım Yapılabilir mi?

Makaleler
49
Kali Linux ve Mint denedim. Mint'i sevdim. Ancak bir sorum var. Mesela C# çalıştırmak istiyorum. .exe dosyalarını çalıştıran birkaç programın olduğunu farkettim. Fakat şu anda hatırlayamadım. Web sitesi veya masaüstü uygulaması için Linux Mint iyi midir?

Oyun oynama gibi bir bağımlılığım yok. 5000 TL bütçeli bir bilgisayar toplama konusu açmıştım. Orada bana yardım eden arkadaşlarıma teşekkür ederim. Sistem toplayana kadar kendi bilgisayarımda bir şeyler yapmak istiyorum. Şu anda kullandığım bilgisayar şahsi bilgisayarım değil. Ama aileme sıkı sıkı tembihledim kimse dokunmasın, sadece siz oynayın diye. Ailem dizi/film bakıyorlar ve pek bilmiyorlar. Peki şu anlık VMware Workstation ile kursam ve yapsam olur mu? Kaldırır mı bilmiyorum, bilgisayarımın özelliklerini atacağım.

Not: Bilgisayarım şu anlık yeterli değilse Windows 10 üzerinden devam edebilirim. Toplama bilgisayarımı daha sonraya bırakabilirim. İşte yeni çalışmaya başladım. O yüzden biraz geç olabilir.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (3).png
    Ekran Görüntüsü (3).png
    529,3 KB · Görüntüleme: 183
  • Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    513,8 KB · Görüntüleme: 142
  • Ekran Görüntüsü (5).png
    Ekran Görüntüsü (5).png
    516,7 KB · Görüntüleme: 138
  • Ekran Görüntüsü (6).png
    Ekran Görüntüsü (6).png
    519 KB · Görüntüleme: 123
  • Ekran Görüntüsü (7).png
    Ekran Görüntüsü (7).png
    509,9 KB · Görüntüleme: 119
  • Ekran Görüntüsü (8).png
    Ekran Görüntüsü (8).png
    516,6 KB · Görüntüleme: 113
  • Ekran Görüntüsü (9).png
    Ekran Görüntüsü (9).png
    510,5 KB · Görüntüleme: 186
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış anladınız sanırım. Bilgisayara başka takılabilecek parça var mı demek istedim. Yani güçlendirmek istiyorum.
Öncelikle RAM'iniz çok yetersiz. Bütçe sıkıntısı yoksa 8GB öneririm. Eğer hem az fiyat hem de hız istiyorsan da 4GB yeterli olacaktır. Onun dışında bir SSD almalısınız. Linux Mint'i kurmasanız bile Windows 10 SSD'siz olmuyor.

Bakın kendiniz de söylediniz. Linux'ta VSCode var. Windows'ta ise Visual Studio var. İkisi aynı şeyler değil. Zaten bunun olmamasından kaybediyor.
Kimsenin bir şey kaybettiği yok. Linux kullanmak isteyen birisi her türlü C# geliştirir. Bunun Visual Studio'nun olup olmaması ile alakası mı var? İsteyen VSCode kullanır. Öğrenci varsa Rider kullanır. Daha önce Rider kullandın mı bilmiyorum fakat bir bak istersen. Öğrencilere ücretsiz lisansta veriyorlar.

Kimsenin bir şey kaybettiği yok. Linux kullanmak isteyen birisi her türlü C# geliştirir. Bunun Visual Studio'nun olup olmaması ile alakası mı var? İsteyen VSCode kullanır. Öğrenci varsa Rider kullanır. Daha önce Rider kullandın mı bilmiyorum fakat bir bak istersen. Öğrencilere ücretsiz lisansta veriyorlar.

Maalesef alışkanlık denen bir şey var. Visual Studio'nun her özelliğine alışmış, rahatlığı onda bulmuş insanlar için iyi bir seçim olmayabilir. Ancak ilk defa öğreneceklere güzel bir alternatif.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı