İnceleme Linux kullanım deneyimi

Hocam 1 yıl önce yabancı forumları tamamen taramıştım, benzer uygulama var mı diye ama bulamamıştım. Bu dediğiniz uygulama MX Linux için olan, wintousb ile aynı şekilde mi çalışıyor yani?

Hocam 1 yıl önce yabancı forumları tamamen taramıştım, benzer uygulama var mı diye ama bulamamıştım. Bu dediğiniz uygulama MX Linux için olan, wintousb ile aynı şekilde mi çalışıyor yani?
MX Linux dağıtımını flaşa persistence destekli yazıyor, denemedim ama evet sanırım bu işi yapıyor.
Direkt kendi kendine de hepten persistence olan dağıtımlar var, dümdüz yazıp kullanıyorsunuz, örneğin Puppy Linux.

Yaşadığınız bazı sorunlara cevap bulmuşsunuz.
Wine-Devel sürümü ile MS Office 2016'ya kadar sorunsuz kurulum yapabilirsiniz. Sonraki versiyonlara ait lisansım olmadığı için denemedim ama büyük ihtimalle onlar da kuruluyordur.

Bazı ticari yazılımların Linux versiyonu yok. Wine ile kurulabilenler de az değil ama illaki kurulamayan bazı yazılımlar var. Bu Linux'un sorunu değil. Yazılımını Windows'tan başkasına kullandırtmayan firmanın sorunu. Öyle bir durumda zengin açık kaynak dünyasından alternatif önerilir tabi ki.

Nasıl şeyler hocam pek merak ettim açıkçası.

Dediğim gibi çok gereksiz işler.

İçindeki işlemciyi bütün sitelerde yanlış belirtmişler bu cihaz Z3735 serisinin 1GB RAM kullanan yani g versiyonunu kullanıyor elimde F olan işlemci de var onda 2 GB RAM var.

Linux başka bir boyut.
Eskiden sadece elementaryOS 5.1.7 kullanırdım. Çok eskidiği için kullanmıyorum artık ve hala elementaryOS 5.1.7 Hera'dan aldığımı deneyim hiç bir işletim sisteminden alamadım. Çok özel bir deneyimdi.

Bir kere sanal masaüstü ortamları hiç bir GNU/Linux dağıtımındaki gibi değildi. Çok güzeldi. Çok kolayca geçiş yapıp, uygulamaları en iyi şekilde takip edebiliyordunuz.

Ayrıca bir uygulamanın durumunu, başka bir uygulama geçincede çok rahat takip ediyordunu. Başlat F yapıp, uygulamanın pencere içinde pencere özelliğini aktif ediyordunuz. Çok güzel bir şeydi.

Ellerinize sağlık hocam. Kendi düşüncelerim Windows varken Linux'a gerek yok. Ne biliyim Windows daha rahat gibi.
Değil hocam değil, alışınca gerçekten Linux daha rahat geliyor..
Elinize sağlık hocam

Benzer bir tablete (T27) bende Linux kurdum

Değil hocam değil, alışınca gerçekten Linux daha rahat geliyor.

Elinize sağlık hocam

Benzer bir tablete (T27) bende Linux kurdum

Dokunmatiğiniz çalışıyor muydu şu anda dokunmatiği ve ses sürücüsünü ayarlamam gerekecek. Vallahi akıl karı iş değil tabletlerde Linux windoxs 7'ye izin verse onu kuracağım, her Linux'ü kuramıyoruz şu anda zaten. Bu arada siz hangi Linux'ü ve hangi sürümünü kurdunuz?

Elimde T27 de varmış.

Son düzenleme:
Hayır hocam dokunmatiği çalıştıramadım bende, yapabilirseniz haber verin.
Ben puppy linux boot edebildim sadece, oradan da Arch kurdum.

Hayır hocam dokunmatiği çalıştıramadım bende, yapabilirseniz haber verin.
Ben puppy Linux boot edebildim sadece, oradan da Arch kurdum.

Z3725F ile Linux Mint ile çalıştırmıştım tek sorun ekranı döndürdüğüm zaman kalibrasyon gidiyordu daha doğrusu tek yönde kalibrasyon yapmıştı otomatik olarak sonradan kalibrasyon olayını bulamadım Linux kullanıcısı olmadığım için ama emin olun en çok ben denemişimdir bu cihazlara Linux kurmayı. Sanırsam bazı arayüzler otomatik dokunmatik desteği ile geliyor cinnamon bunlardan biriydi yanlış hatırlamıyorsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…