İnceleme Linux kullanım deneyimi

Program ve online oyun desteği dışında Windows'u kullanılacak bir yanı yok. Ben böyle düşünüyorum. Siz Yok var diyorsanız. Ne olduğunu söyleyin bana.

O da kendim için değil, sizler için diyorum. Linux kullanmamak için bir neden göremiyorum, kendime göre.

Son düzenleme:
Şimdi hatırladım hiç DE kurmayı denemedim, Hyprland denemiştim sadece. Cinnamon kurup denerim bir daha.

Şimdi hatırladım hiç de kurmayı denemedim, Hyprland denemiştim sadece. Cinnamon kurup denerim bir daha.

Şimdilik dağıtım olarak:
antiX: Kurulmadı hata verdi.
Mint 21.1 Xfce: Kurulum ekranına geçmedi.
Linux Lite: Kurulum ekranına geçmedi.
Fedora: Live arayüzü açıldı fakat Kurulum'a tıkladığında çöküyor zaten sistem gereksinimleri böyle mobil bir cihaz için çok yüksekmiş.
MX 21: Şu anda kurulu olan.

Sorunlarına gelecek olursak:
Ses alamıyorum, muhtemelen yanlış veya hatalı sürücü var.
Dokunmatik çalışmıyor: Belki destekli arayüzlerle düzelir. Sizin denemenizi bekleyeceğim, Linux kullanmayı pek bilmiyorum.
Elbette ısınma: Cihaz cayır cayır yanıyor.
Şimdilik sorunları bu kadar.

Artıları:
8 yıllık tablette 720 ve 480p video izledim az önce :d normal içindeki Android 4.1 ile tarayıcıya tıkladığımda 3 dakikada açıyor.
Gereksiz havalı duruyor Linux kurulu tablet işte.
Linux kullanıcısı değilim bu kadar
@İnsanimsi hocam sizde kusura bakmayın konunuzu mahvettik.

Ek olarak cihaz boştayken 500 MB civarı RAM harcadı, 5-30 arasında da işlemci kullanımı gidip geliyordu.

Bu da bir Linux artısı. Linux bir çok sisteme ölçeklenebilir. 3DS'e bile kuruluyor.

Hyprland ile obşta 200 civarı yapıyordu, cihaz gerçekten ısıdan patlayacak seviyede oluyor En azından kullanılaiblir seviyeye getirilebiliyor. Boş zamanımda deneyip haber veririm.

Bu da bir Linux artısı. Linux birçok sisteme ölçeklenebilir. 3DS'e bile kuruluyor.

Kurulabilmesi ile kullanılabilmesi çok ayrı şeyler hocam, eski ve düşük cihazlarla çok fazla uğraştım Pentium M, Pentium 4, neredeyse bütün atom N, Z serisi vs. evet en rahat Linux çalışıyor çoğu zaman(Windows 7'yi saymıyorum o ayrı bir kral). Linux kullananı da anlıyorum, Linux'ten nefret eden Windows kullanıcılarını da, alışmış tek tıkla driver yüklemeye veya kolayca silip baştan kurmaya Linux uğraştırıcı geliyor ki bana da öyle geliyor. Hatta yanlış hatırlamıyorsam (yani en azından Arch vs Debian kavgalarından bildiğim kadarıyla) Debian'da bir şeyi kaldırmak çok daha büyük eziyet. Benim Linux ile sevgi nefret ilişkim bambaşka seviyelerde adamakıllı kendi ana bilgisayarıma yüklemekten ziyade bu şekilde değişik işlerde kullanmaya çalışınca böyle oluyor.

Hyprland ile obşta 200 civarı yapıyordu, cihaz gerçekten ısıdan patlayacak seviyede oluyor en azından kullanılaibilir seviyeye getirilebiliyor. Boş zamanımda deneyip haber veririm.

Ben bir ara Mint'a AntiX'in stok olarak geldiği arayüzü kurmak istiyordum, ama becerememiştim, sizde de ses sürücüsü hatası verdi mi? Ben başta yüklerken internete bağlanmadan yükledim acaba ondan mı diye düşünmüyor da değilim.

Ses geliyor mu diye test edemedim, cinnamon ile onu da test ederim.

Kurulabilmesi avataj ve geri kalanı donanımlar sınırlayıcıları ile ilgilidir. Örneğin PS3'e kurduğun zaman evet performanslı ama kontroller için sınırlayıcı olur.

Demek istediğim Linux birçok sisteme ölçekleniyor rahatça. Bu büyük bir avantaj. Tamam sen PS3 kullanmıyorsun ama bir teknoloji üreteceksen ve akıllı olmasını da istiyorsan Linux en iyi.

Kol saatine bile kurabilirsin.

Onu bilmiyorum ama XFCE kurduğumda bu rehberi denemiştim;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…