Çözüldü Linux kullanımı ve programlar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Efehan Bey

Decapat
Katılım
18 Nisan 2019
Mesajlar
82
Herkese iyi akşamlar dilerim. Dün itibari ile Linux Ubuntu 18.04 işletim sistemine geçtim, doğal olarak bazı alışma sıkıntıları yaşıyorum. Bu alışma süreçleri içinde önceden Windows üzerinde kullandığım bir çok program Linux üzerinde destekleri yok. (Visual Studio, Adobe Uygulamaları vb.)

Acaba Visual Studio, Adobe uygulamaları için aynı işlevi görecek uygulama öneriniz var mıdır? Ya da internette görmüştüm destek vermeyen programları çalıştırabileceğimiz uygulamalar var, bunlar hakkında bilgi verebilir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Visual Studio’nun kendi açık kaynak IDE’si Visual Studio Code bulunuyor, kullanabilirsiniz. Adobe’nin PS programları yerine de GIMP ve Inkspace var.
Community Windows ekosistemi için geliştiriliyor, yani maalesef Linux üzerinde bir çatallaması yok. Linux’ta genelde Text Editor+Extension kullanılıyor (VS Code, Atom Text Editor)
 
Visual Studio’nun kendi açık kaynak IDE’si Visual Studio Code bulunuyor, kullanabilirsiniz. Adobe’nin PS programları yerine de GIMP ve Inkspace var.
Inkscape, Photoshop'un değil Illustrator'un alternatifi. Photoshop için de GIMP yerine Krita önermek daha doğru olur. Krita'nın arayüzü Photoshop'inkiyle çok benzer dolayısıyla yabancılık çekmeyi zorlaştırır.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı