Linux kurulumu nasıl yapılmalı?

samm

Femtopat
Merhaba, bilgisayarıma Linux kurmak istiyorum. 3 sorumu aşağıdaki gibi sıraladım yardımcı olursanız sevinirim.

1) AutoCAD, DiaLux, Matlab vb programlar kullanıyorum. Bunları Linux'te kullanma konusunda bir problem yaşar mıyım? Şayet yaşayacaksam ne yapmalıyım?
2) Linux başlangıç rehberi olarak kimi/neyi kaynak olarak edinmeliyim? (YouTube kanalı, PDF, kitap vs)
3) Game Pass oyunlarını oynuyorum sadece. Bunları yükleyebilir miyim?

1. Bu programlar Windows için geliştirilmiştir ve linuxta çalışmazlar. Wine kullanarak belki çalıştırabilirsiniz, uyumluluğu konusunda bir fikrim yok. O programların linux alternatiflerini kullanmayı da düşünebilirsiniz.
  2. Popüler dağıtımların dökümanları bulunur. Ubuntu ve Linux Mint en büyük topluluğa sahip dağıtımlardır. Linux mintte hexchat programından bile soru sorsanız dakikalar içersinde yardımcı olurlar. Vakit buldukça bende bizzat aktifim.
  3. Gamepass, Microsoft tarafından Windows için geliştirilmiştir. Linux desteği bulunmaz. Linuxta oyun oynamak için aşağıdaki makaleye göz atabilirsiniz.

1. Bu programlar Windows için geliştirilmiştir ve Linux'ta çalışmazlar. Wine kullanarak belki çalıştırabilirsiniz, uyumluluğu konusunda bir fikrim yok. O programların Linux alternatiflerini kullanmayı da düşünebilirsiniz.
  2. Popüler dağıtımların dokümanları bulunur. Ubuntu ve Linux Mint en büyük topluluğa sahip dağıtımlardır. Linux Mint'te hexchat programından bile soru sorsanız dakikalar içerisinde yardımcı olurlar. Vakit buldukça bende bizzat aktifim.
  3. Game Pass, Microsoft tarafından Windows için geliştirilmiştir. Linux desteği bulunmaz. Linux'ta oyun oynamak için aşağıdaki makaleye göz atabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim. Bilgisayarda 512 GB SSD mevcut, söylediklerinizden hareketle Windows + Linux daha mantıklı duruyor değil mi? Bunun için rehber linkiniz mevcut mu?

Çok teşekkür ederim. Bilgisayarda 512 GB SSD mevcut, söylediklerinizden hareketle Windows + Linux daha mantıklı duruyor değil mi? Bunun için rehber linkiniz mevcut mu?
Bir rehbere gerek yok açıkçası. Çoğu linux dağıtımı kurulum sırasında Windows'un yanına kur seçeneği içeriyor.

512 GB depolama bu uygulamalar da eklenince iki işletim sistemini ucu ucuna ancak kaldıracaktır.

Bir rehbere gerek yok açıkçası. Çoğu Linux dağıtımı kurulum sırasında Windows'un yanına kur seçeneği içeriyor.

512 GB depolama bu uygulamalar da eklenince iki işletim sistemini ucu ucuna ancak kaldıracaktır.

Ubuntu ve Mint demiştiniz. Yeni başlayanlar için uygun, Windows'tan ilk kez geçecekler için en uyumlu, kurulumunda Windows'un yanına kur seçeneği olan hangi Linux dağıtımını önerirsiniz? Ubuntu ve Mint haricinde de olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı