Linux kurulumu siyah ekranda kalıyor

Yaprakx

Centipat
Daha fazla  
Merhaba linkteki web sitesi üzerinden adımları aynen takip ederek bir kurulum yaptım. Kurulum sırasında yazılım seç ve kur adımında hata aldım birkaç kez daha denedim ancak sonuç aynı o nedenle bu adımı atladım ve bir sonraki adımdan kurulumu tamamladım. Bilgisayarı yeniden başlattığımda kullanıcı adı ve şifre istedi bilgileri girdikten sonra da resimdeki gibi oldu. sanal makine üzerinden kurmadım kendi bilgisayarıma kurulum yaptım. Başka bir sürümünü tekrar mı yüklemem gerek? Buraya bir kod yazarak kurulumu bitirebilir miyim? İlgilenen herkese teşekkür ederim.

Site: Kali Linux 2022.3 Kurulumu | SYSNETTECH Solutions

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-05-03 at 22.24.37.jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-03 at 22.24.37.jpeg
    102,1 KB · Görüntüleme: 204
Son düzenleyen: Moderatör:
Kurulum yaparken paylaştığınız linkte gösterdiği gibi Graphic İnstall seçeneğiyle yüklemeniz gerekiyordu.

Şu an komut kısmındasınız. GUI olmadığı için tüm işlemleri konsoldan yapmak zorundasınız yani. Eğer Linux'ta yeniyseniz bu zor olur. İsterseniz tekrar kurulum yapın ya da GUI güncellemesi komut kısmında indirilebiliyordu yanlış hatırlamıyorsam ama nasıl olduğunu bir araştırmanız gerekecek.

Kurulum yaparken paylaştığınız linkte gösterdiği gibi Graphic İnstall seçeneğiyle yüklemeniz gerekiyordu.

Şu an komut kısmındasınız. GUI olmadığı için tüm işlemleri konsoldan yapmak zorundasınız yani. Eğer Linux'ta yeniyseniz bu zor olur. İsterseniz tekrar kurulum yapın ya da GUI yazılımı genelde komut kısmında indirilebiliyor ama nasıl olduğunu bir araştırmanız gerekecek.
graphic install seçeneğiyle yüklemiştim zaten farklı bir sürüm ile mi deniyeyim kaliyi yoksa aynı sürümle mi deniyeyim

Desktop Environment seçtin mi? Seçmediysen direkt burda açar bilgisayarı.
kurulumun o kısmında hata aldım yazılım seçimini yapmadı denedim tekrar sürekli hata verdi o adımı atladım bende

O zaman muhtemelen "yazılım seçtiği kısımları atladım" dediğiniz kısımda bazı şeyleri atladığınız için oldu. Kali nedir nasıl kurulur çok bilmiyorum maalesef.

graphic install seçeneğiyle yüklemiştim zaten farklı bir sürüm ile mi deniyeyim kaliyi yoksa aynı sürümle mi deniyeyim

kurulumun o kısmında hata aldım yazılım seçimini yapmadı denedim tekrar sürekli hata verdi o adımı atladım bende
O zaman
sudo apt update sudo apt install task-xfce-desktop -y
yap senden display manager seçmeni isterse lightdm seç, sonra:

sudo reboot
yap.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-05-03 at 23.12.09.jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-03 at 23.12.09.jpeg
    180,6 KB · Görüntüleme: 170
  • WhatsApp Image 2023-05-03 at 23.15.06.jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-03 at 23.15.06.jpeg
    315,9 KB · Görüntüleme: 91