Mr.Robot95
Centipat
Herkese merhaba. Dizüstü bilgisayrı yeni aldım. Modeli Lenovo Ideapad S145-AST. Üzerinde Windows 10 Home kurulu geldi. Yanına Dual Boot ile Linux kurayım dedim. Kurulum aşamasında disk bölümleme olayına geldiğimde 250GB boyutunda olan SSD diskimi görmüyor. Sadece sistemi kurmak için Boot ettiğim USB belleği gösteriyor. İnternette 1 haftadır araştırıyorum. Fast Boot, Secure Boot olaylarını kapattım yine aynı sonuc. Windows'u sildim diski MBR olarak biçimlendirdim belki olur dedim ama olmadı. Windows 7 kurayım dedim yine aynı sonuc. Diski sadece Windows 10 göre biliyor. Ama bir şey fark ettim. Gparted ISO faylını USB belleğe Boot ettim ve kumak istedim. Kurulmadı ve beni tekrar Boot menyusuna attı. O zaman Boot menusunda SSD disk gözükmedi. Tekrar bilgisayarı kapatıp açdım geri geldi. Boot menüsünde SATA achı ayarları yok. Araştırdım Lenovo'ya özel Boot menüsü. Ne yapayım?
Şimdi linux kurmağa çlışırken diski görmedi . Bemde usb belleği çıkardım ve boot menüsüne geri gittim . Gördüğünüz gibi NVMe olan ssd disk kayb olmuş . Şimdi windows ile başlatsam bilgisayarı geri gelecek
Şimdi linux kurmağa çlışırken diski görmedi . Bemde usb belleği çıkardım ve boot menüsüne geri gittim . Gördüğünüz gibi NVMe olan ssd disk kayb olmuş . Şimdi windows ile başlatsam bilgisayarı geri gelecek
Son düzenleme: