Linux laptoptan Windows 10 NTLite'a nasıl geçilir?

Linux işletim sisteminden Windows 10 NTLite'a nasıl geçebilirim?

Eğer hazır bir ISO varsa USB'ne Ventoy kurup ISO'nu onun içine at. Hazır bir ISO yoksa Windows 10 ISO'su indirip Ventoy içine at ve BIOS'tan ubsyi başlatıp kurulumu tamamladıktan sonra gerekli araçları indirip ayarlamaları yap. Alternatif olarak atlaos projesine bakabilirsin.

Bir de sistem özelliklerin ne ve neden Windows'a geçmek istiyorsun?

USB'ye Ventoy kurup ISO dosyasını USB'ye kopyalamanız yeterli. Sonrasında USB'yi boot edebilirsiniz.

Ventoy Downloads sayfasından Linux sürümünü indirin. Arşivi ayıklayın ve klasördeki Ventoy x86_64 dosyasına çift tıklayarak çalıştırın. Şöyle bir ekran gelecek:

1725964520088.png

Install'e basarak Ventoy'u kurabilirsiniz.

Eğer hazır bir ISO varsa USB'ne Ventoy kurup ISO'nu onun içine at. Hazır bir ISO yoksa Windows 10 ISO'su indirip Ventoy içine at ve BIOS'tan ubsyi başlatıp kurulumu tamamladıktan sonra gerekli araçları indirip ayarlamaları yap. Alternatif olarak atlaos projesine bakabilirsin.

Bir de sistem özelliklerin ne ve neden Windows'a geçmek istiyorsun?

Kısacası Windows'a geçip kalan işlemleri üzerinde mi yapacağım? Öğrenmek istediğim bu. Sistemim düşük. Linux'a Windows 10'dan geçtim çünkü çok kasıyordu ama Vulkan desteklemediği için Linux'ta kullanamıyorum.
Ve ayrıca kafam karıştı herkes bir Custom söylüyor. Altas hoşuma gitti ama neye geçsem bilmiyorum.

IMG_20240909_175015.jpg

IMG_20240909_175039.jpg

Kısacası Windows'a geçip kalan işlemleri üzerinde mi yapacağım? Öğrenmek istediğim bu. Sistemim düşük. Linux'a Windows 10'dan geçtim çünkü çok kasıyordu ama Vulkan desteklemediği için Linux'ta kullanamıyorum.
Ve ayrıca kafam karıştı herkes bir Custom söylüyor. Altas hoşuma gitti ama neye geçsem bilmiyorum.

Eki Görüntüle 2307008

Eki Görüntüle 2307009

Başlangıç için AtlasOS daha uygun olur. Kendim de Linux yanında AtlasOS kullanıyorum memnunum bayağı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı