Linux Mint 18 "permission denied" hatası

Eğer sistem dosyaları ise veya bahsettiğiniz dosyalar üzerinde değişiklik yapmak için yönetici yetkilerine ihtiyacınız varsa;
İki yoldan birisini kullanabilirsiniz.
  • Dosya yöneticisini sudo ile açıp işlemlerinizi yapabilirsiniz
  • sudo mv dosya_konumu/dosya_ismi içine_taşımak_istediğiniz_klasör_yolu

Eğer sistem dosyaları ise veya bahsettiğiniz dosyalar üzerinde değişiklik yapmak için yönetici yetkilerine ihtiyacınız varsa;
İki yoldan birisini kullanabilirsiniz.
  • Dosya yöneticisini sudo ile açıp işlemlerinizi yapabilirsiniz
  • sudo mv dosya_konumu/dosya_ismi içine_taşımak_istediğiniz_klasör_yolu
"sudo" işe yaramadı. Açıkçası Recovery portlamayı deniyorum. Windows'ta işe yaramadı Linux üzerinde deniyorum. Bunun hakkında bir bilginiz var mı peki? Yardımınız için teşekkürler bu arada.

Terminalden taşımayı denediniz mi?
Kodu hiç bilmediğim için denemedim de açıkçası. Şimdi kenarda DVD'ye yazdığım Linux ve Ubuntu'lara bakıyorum. Belki gece birini kurarım. İşin tuhafı cihaza root yetkisi filan vermem gerekiyormuş ve ben bunu vermeme rağmen dosyaya girerken yüksek erişimsiz giremiyorum.

Kodu hiç bilmediğim için denemedim de açıkçası. Şimdi kenarda DVD'ye yazdığım Linux ve Ubuntu'lara bakıyorum. Belki gece birini kurarım. İşin tuhafı cihaza root yetkisi filan vermem gerekiyormuş ve ben bunu vermeme rağmen dosyaya girerken yüksek erişimsiz giremiyorum.
Hangi dosya yöneticisini kullanıyorsunuz? Dolphin dosya yöneticisini yönetici olarak açamıyorsunuz. Onun gibi başka da vardır belki.

@184424 sudo -h nemo yazarak dosya yöneticinizi root olarak açın ve kopyalama işleminizi bir daha yapın bu sefer olacaktır. Linux Mint'te genelde nemo kullanıldığı için nemo yazdım Xfce kullanıyorsanız thunar; KDE kullanıyorsanız dolphin; Gnome kullanıyorsanız nautilus yazacaksınız.

Kilitli dosyaları masa üstüne göndermek veya başka yere taşımak için alttaki komutu kullanın.
sudo cp -r /kilitli/dosyanın/yolu/ve/adı /home/$USER/Masaüstü

Bu komut kilitli dosyanın bir kopyasını masa üstüne gönderir. Şayet kopyasını değil de bizzat kendisini masa üstüne göndermek isterseniz alttaki komutu kullanın.
sudo mv /kilitli/dosyanın/yolu/ve/adı /home/$USER/Masaüstü

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı