Linux Mint dosya çıkarma izni yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Floxizdia

Hectopat
Yer
Adana
Merhaba kolay gelsin. Linux Mint'te Java kurmaya çalışıyorum. Ancak /usr/java yerinde. Tar. Gz dosyasını çıkaramıyorum. İzniniz yok diyor. Java dosyasını usr içinde yönetici haklarıyla oluşturabildim. Nasıl tam izin alabilirim? @OzgunP

Dosya Ekleri

• çıkarma hakkı.png
    çıkarma hakkı.png
    35,3 KB · Görüntüleme: 72
Kök dizindesin, kök dizinde kullanıcının işlem yetkisi yoktur. Dizin içinde sağ tıkla ve ve dizini yönetici hakları ile açmayı dene.

Bir de /usr/java dizinini sen oluşturmuşsun galiba, ne yapmaya çalıştığını bilmiyorum; ama Java kurmaya çalışıyorsan yeni bir konu açabilirsin.

Kök dizindesin, kök dizinde kullanıcının işlem yetkisi yoktur. Dizin içinde sağ tıkla ve ve dizini yönetici hakları ile açmayı dene.

Bir de /usr/java dizinini sen oluşturmuşsun galiba, ne yapmaya çalıştığını bilmiyorum; ama Java kurmaya çalışıyorsan yeni bir konu açabilirsin.
Hocam masaüstüne çıkardım. Yönetici hakları ile java yı açıp öyle attım. Javayı kurmakta sorunum yok. Dediğim gibi kendim oluşturdum. Tek sorunum yetki verebilme şansım var mıydı. Oda yokmuş.

Java kurmaya çalışıyorsan yeni bir konu açman gerekiyor, bu konu yetkilerle ilgili.

Kök dizin yetkilerini değiştirmemelisin, yanlış bir işlemi yine yanlış bir yoldan çözemezsin.

Java kurmaya çalışıyorsan yeni bir konu açman gerekiyor, bu konu yetkilerle ilgili.

Kök dizin yetkilerini değiştirmemelisin, yanlış bir işlemi yine yanlış bir yoldan çözemezsin.
Tamamdır hocam ben cevabımı aldım. Teşekkürler.

Neyin cevabını aldığını düşünüyorsun bilmiyorum, ama büyük ihtimalle önyargılı yaklaşıp yanılıyorsun. Oracle JRE 8 şuradaki gibi kurulabilir, konuyu incelediğinde ne demek istediğimi anlayacağını düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı