Linux Mint Format USB'si Çalışmıyor

bayezid1071

Femtopat
Daha fazla  
Şu an sistemde Linux Mint Xfce versiyonu yüklü. Bilgisayar çok ağırlaştığı için format atayım dedim ve format USB'si oluşturdum. Ancak açılış ekranında F12'ye basıp boot etmeye çalıştığım halde bir türlü çalışmıyor. 3 farklı USB cihazı ile denedim olmadı. Ayrıca Linux Mint Cinnamon format USB'si oluşturdum o da olmadı. Daha sonra Windows 10 ile format USB'si oluşturdum o da olmadı.
Ayrıca Linux üzerinden iki farklı format USB'si oluşturma programı ile denedim o da olmadı. Sonra belki bilgisayarda sorun var dedim telefon üzerinden OTG ile USB'yi telefona bağladım oradan format USB'si oluşturdum o da olmadı.
Denemediğim fazla bir şey kalmadı herhalde. Yalnız resimlerde dikkat ederseniz Kingston Datatraveler şeklinde bir yazı çıkıyor ve USB'yi algılıyor. Ama F12 ile boot etmeye çalıştığım zaman çalışmıyor.
Ayrıca ne ilginçtir ki üstteki 1. resimde dikkat ederseniz hem USB 2,7 GB boş diyor hem de %100 kullanılıyor diyor ve hiç yer olmadığını gösteriyor. %100 kullanılıyor dediği için 1 KB boyutunda bir dosyayı bile kopyalamaya müsaade etmiyor. Belki USB bozuktur dedim ve 3 farklı USB denedim. Hepsinde de hem bir miktar boş alan var diyor hem de %100 kullanılıyor diyor. USB'lerin iki tanesi 8 GB diğeri 32 GB idi.
Ayrıca çeşitli USB formatları var:
FAT32
exFAT
NTFS
Ext4 gibi...
Ben FAT32 ile denedim. Acaba Linux üzerinden format atacaksak format usbsinin hangi formatta olması gerekiyor?
Bir de Windows 10 yüklü bir bilgisayarda format atacağımız zaman format USB'si oluşturmadan sıfırla diye bir seçenek vardı ve USB olmadan Windows 10'da format atabiliyorduk. Acaba Linux Mint de böyle bir özellik yok mu?
Sorun nedir acaba? Bir de format USB'si olmadan farklı bir yöntemle format atmam mümkün mü?
Ayrıca BIOS'a da giremiyorum.

IMG_20250130_160041.jpg

IMG_20250130_160145.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı