Linux Mint hangi sürümü yüklenmeli?

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, bu aralar Linux'a merak saldım. SSD ve HDD diskim var SSD 250GB ve Windows 10 kurulu. HDD'den 250-300 gibi bir yer ayırıp Linux kurmayı düşünüyorum. Linux Mint deneyeceğim. Ve 3 sürüm gördüm bunlar arasında performans farkı var mı bilmiyorum ama görünüş farkı var.
Bu sistemdeki HDD'ye yükleyeceğim HDD'de yavaş olur mu bilmiyorum.

Sistem:
INTEL i5 5200u
RAM: 8GB
NVIDIA 920M

Merhabalar, bu aralar Linux'a merak saldım. SSD ve HDD diskim var SSD 250GB ve Windows 10 kurulu. HDD'den 250-300 gibi bir yer ayırıp Linux kurmayı düşünüyorum. Linux Mint deneyeceğim. Ve 3 sürüm gördüm bunlar arasında performans farkı var mı bilmiyorum ama görünüş farkı var.
Bu sistemdeki HDD'ye yükleyeceğim HDD'de yavaş olur mu bilmiyorum.

Sistem:
INTEL i5 5200u
RAM: 8GB
NVIDIA 920M
HDD üzerine kuracaksanız Linux Mint XFCE kurun.
Veya Linux Mint Debian Edition fena olmaz.

İllaha Ubuntu tabanlı olacaksa eski/şu anki sürüm desteklenen Linux Mint sürümlere göz atın derim.
Eski Sürümlerden birini seçin ve XFCE kurun Cinnamon HDD üzerinde ağır çalışabilir.
All Versions - Linux Mint

HDD'den pek bir verim bekleme Mint gibi ağır sayılabilecek bir dağıtımla. Sisteminiz Cinnamon için yeterli, eğer kişiselleştirme ayarları pek önemli değilse onu kurabilirsiniz ama dediğim gibi HDD işkence çektirebilir. HDD'den vazgeçmeyeceksen XFCE kurabilirsin. Belki Debian sürümü de iyi çalışır.

Dün Linux Mint Xfce 20.1 yükledim ve yüklediğim bilgisayar 2008 çıkışlı bir laptop. Yine de tam olmasa da akıcı bir şekilde kullandırıyordu hocam siz hesap edin. Mint Xfce öneririm.

HDD'den pek bir verim bekleme Mint gibi ağır sayılabilecek bir dağıtımla. Sisteminiz Cinnamon için yeterli, eğer kişiselleştirme ayarları pek önemli değilse onu kurabilirsiniz ama dediğim gibi HDD işkence çektirebilir. HDD'den vazgeçmeyeceksen XFCE kurabilirsin. Belki Debian sürümü de iyi çalışır.
HDD üzerine kuracaksanız Linux Mint XFCE kurun.
Veya Linux Mint Debian Edition fena olmaz.

İllaha Ubuntu tabanlı olacaksa eski/şu anki sürüm desteklenen Linux Mint sürümlere göz atın derim.
Eski Sürümlerden birini seçin ve XFCE kurun Cinnamon HDD üzerinde ağır çalışabilir.
All Versions - Linux Mint
Zorin OS kuracaktım ağır diye vazgeçtim hafiftir diye Mint dedim ama o da ağırmış demekki.
Debian sürümü güncelleniyor mu şuanda? (Biraz da güncel birşey istiyorum) Nerede link atabilir misiniz?

Zorin OS kuracaktım ağır diye vazgeçtim hafiftir diye Mint dedim ama o da ağırmış demek ki.
Mint daha hafiftir ama HDD üzerinde çoğu Linux dağıtımı hantal çalışır zaten.

Zorin OS kuracaktım ağır diye vazgeçtim hafiftir diye Mint dedim ama o da ağırmış demekki.
ZorinOS'u HDD üzerinde kullanmak cehennem gibi olacaktır.
Başka Bir dağıtım ilginizi çekerse Xubuntu güzel bir seçimdir.

Zorin OS kuracaktım ağır diye vazgeçtim hafiftir diye Mint dedim ama o da ağırmış demek ki.
Debian sürümü güncelleniyor mu şu anda? Nerede link atabilir misiniz?

Intel Core 2 Duo T6570 ve 2 GB DDR2 RAM ile Mint Xfce 20.1 ve HDD ile kullanabiliyorum. Sizin sisteminizde hayli hayli kullanılır.

Intel Core 2 Duo T6570 ve 2 GB DDR2 RAM ile Mint Xfce 20.1 ve HDD ile kullanabiliyorum. Sizin sisteminizde hayli hayli kullanılır.

Boşta gerçekten çok az RAM tüketiyor hocam.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü_2024-11-27_01-30-52.png
    Ekran görüntüsü_2024-11-27_01-30-52.png
    61 KB · Görüntüleme: 35
ZorinOS'u HDD üzerinde kullanmak cehennem gibi olacaktır.
Başka Bir dağıtım ilginizi çekerse Xubuntu güzel bir seçimdir.
SSD yi bölüp kullanmıştım ama büyük yer sıkıntısı yaşadım mecbur HDD. Bu yüzden de Zorin'den vazgeçtim. Teşekkürler öneri için bakacağım.
Aynı zamanda oyunda oynayacağım farklı dağıtımlar sıkıntı çıkarmaz değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı