Linux mint hangi versiyon kurulmalı?

Tolga Onan

Hectopat
Katılım
28 Nisan 2014
Mesajlar
25
Yer
İzmir, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar wındows 7 yanına mint kuracam. i5, 4 GB RAM var. Laptop kullanıcısıyım
linux mint bir sürü sürümü var. Hangisini seçmeliyim, nerden başlamalıyım öğrenmeye?
Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yayınlanmış en son LTS sürüm yani Linux Mint 18 olarak geçiyor. Bir de yanlarında Cinnamon, MATE, Xfce yazdığını görmüşsündür. Bunlar masaüstü ortamlarıdır ve genelde bilgisayar performansına göre seçilir ( Düşük masaüstü ortamı hoşuna giderse başka tabi ) . Senin bilgisayarın Cinnamon 'u rahatlıkla çalıştıracaktır. Nereden öğreneceğin kısma gelirsek; Linux Mint forumlarında gezin. İngilizcen varsa Mint 'in kendi forumuna girebilirsin, yoksa Linux Mint türkçe forumu da var. Biraz kurcala işletim sistemini. Windows gibi düşün. Çünkü Linux Mint de son kullanıcıya hitap ediyor. Genel olarak çoğu şeyi grafiksel olarak halledebiliyorsun. İlerletmek istiyorsan paket yapılarını öğren. BASH dilini öğren, linux komut satırı bundan ibaret. Öğreneceğin her şeyi buraya sıralayamam. Zaten Linux öğrenmek istiyorsan sürekli araştırman gerekecek. Şimdiden başarılar. :)
 
Linux Mint'in esas masaüstü Cinnamon'dur. Mint ekibi tarafından gelişitirilmekte ve hızlı şekilde güncellenmektedir. Geliştirici ekip de zaten Cinnamon'a ağırlık veriyor.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı