Linux Mint harici ekran kartını kullanmıyor

dagitim

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, Linux Mint kurdum bilgisayara. Önceden Windows 10 kullanırken 60 FPS+ aldığım Outlast 1'de şu an 20-30 FPS alıyorum ve tahminimce harici ekran kartını kullanmıyor.
Sistemim laptop.
Ryzen 5 3500U.
Vega 8
R540X.

Reddit'te vardir kanka çözümü. Buradaki linuxcular cok mesguller :D. Daha dogrusu Linux'u oyun icin kuran cok az sayida insan var.

Bu azmini yazilim alaninda kullanirsan felaket seyler yapabilirsin kanka. Boş ver Linux Mint'i, kur baba Arch Linux kendine bir tokat vur, 1 ay sonra hackersin :D. Kesin cozum her ne kadar nefret edip, her ne kadar her gün mecburi olarak kullaniyor olsam da Windows, Windows yazarken kalbim acidi. Maalesef Microsoft'a bagliyiz bu konuda.

Bu azmini yazilim alaninda kullanirsan felaket seyler yapabilirsin kanka. Boş ver Linux Mint'i, kur baba Arch Linux kendine bir tokat vur, 1 ay sonra hackersin :D. Kesin cozum her ne kadar nefret edip, her ne kadar her gün mecburi olarak kullaniyor olsam da Windows, Windows yazarken kalbim acidi. Maalesef Microsoft'a bagliyiz bu konuda.

Hocam işte o tokatı bir hafta önce kendime vurup Linux Mint'e geçtim 13-14 yıllık Windows kullanıcısı olarak. Belki de ikinci tokatı vurup archa geçip daha çok araştırma yapıp delirmem gerek...

Haci Arch kurma yazilimla ugrasmayacaksan, hele İngilizce bilmiyorsan hiç kurma. Ben iyi İngilizce biliyorum diyerek kurdum, beynim conta yakiyordu az daha gerek yok boyle seylere.
Distro olarak Mint, Fedora, Manjaro gibi distrolar iyidir. Lakin oyun dediginiz zaman en saglikli distrolar Debian tabanlilar galiba.

Haci Arch kurma yazilimla ugrasmayacaksan, hele İngilizce bilmiyorsan hiç kurma. Ben iyi İngilizce biliyorum diyerek kurdum, beynim conta yakiyordu az daha gerek yok boyle seylere.
Distro olarak Mint, Fedora, Manjaro gibi distrolar iyidir. Lakin oyun dediginiz zaman en saglikli distrolar Debian tabanlilar galiba.

Hocam İngilizcem var ama Arch'in kurulumunu görünce tırstım.

Kurulum kolay reis aslinda, bence diger Linux distrolarina gore daha iyi. Ben 8 farkli distro kurdum en stabil calisani Arch'di, telefonu koydum yana asama asama izleye izleye 20 dakikada falan kurdum. Sonra PC bozuldu sistem sifirlandi gelincede kendim hiç videosuz kurdum, akilda kalici bir kurulumu var. Ama var ya bir basiyorsun tusa ne fan sesi, ne sicaklik derdi, shutdown diyorsun 2 saniyede kapatiyor PC'yi, Arch benim askimdir.

Kurulum Hem Manual Hemde Archinstall Scripti ile kurulabiliyor.

Videoları izleyerek kurulum yapabilirsiniz gayet kolaydır.

Kurulum hem manual hem de archinstall scripti ile kurulabiliyor.

Videoları izleyerek kurulum yapabilirsiniz gayet kolaydır.

Haklisiniz ama riske giresim gelmiyor.

Kurulum kolay reis aslinda, bence diger Linux distrolarina gore daha iyi. Ben 8 farkli distro kurdum en stabil calisani Arch'di, telefonu koydum yana asama asama izleye izleye 20 dakikada falan kurdum. Sonra PC bozuldu sistem sifirlandi gelincede kendim hiç videosuz kurdum, akilda kalici bir kurulumu var. Ama var ya bir basiyorsun tusa ne fan sesi, ne sicaklik derdi, shutdown diyorsun 2 saniyede kapatiyor PC'yi, Arch benim askimdir.

Hocam archa geçerimde yine aynı problemim devam edecek.

@Cruslan hocam yardımcı olur musunuz rica etsem.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı