Linux Mint ile Dual boot yapma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1643546637832.png

Burdan hangisini seçmem daha iyi olur?

Ubuntuya da bir bakıyım ozaman.
Bir de aklımda bir soru var mesela ben dual bootu yaptıktan sonra bilgisayarı açınca hangi işletim sistemine girmek istediğimi nasıl seçicem ? Biostan mı?
En başta Linux kurulumu yaparken usb'yi seçeceksiniz. Sonrasında bunu HDD olarak ayarlayacaktır. Olmazsa siz ayarlayın. Sonrasında bunu yapmanızı sağlayan ekran (GRUB) size iki seçenek sunacaktır açılışta zaten.
Eki Görüntüle 1288511
Burdan hangisini seçmem daha iyi olur?
Önerilen ile devam edin.

En başta Linux kurulumu yaparken usb'yi seçeceksiniz. Sonrasında bunu HDD olarak ayarlayacaktır. Olmazsa siz ayarlayın. Sonrasında bunu yapmanızı sağlayan ekran (GRUB) size iki seçenek sunacaktır açılışta zaten.

Önerilen ile devam edin.
1643547775818.png

Böyle bir ekran geldi.

Evet seçeneğini seçin bazen iso dosyaları içinde olmayan gerekliler internetten çekilebilir Rufus'ta.
Bu adımdan sonra bootable usb'niz hazırlanacaktır. Bittiğinde programdan çıkıp bios seçeneklerine girin ve usb ile başlatın. Ardından işletim sistemi denemeniz için usb üzerinden çalışacaktır. Kurulum yöneticisi ile kurulumu tamamlayabilirsiniz.

Evet seçeneğini seçin bazen iso dosyaları içinde olmayan gerekliler internetten çekilebilir Rufus'ta.
Bu adımdan sonra bootable usb'niz hazırlanacaktır. Bittiğinde programdan çıkıp bios seçeneklerine girin ve usb ile başlatın. Ardından işletim sistemi denemeniz için usb üzerinden çalışacaktır. Kurulum yöneticisi ile kurulumu tamamlayabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.

Rica ederim bir faydam olduysa ne mutlu bana. Umarım Linux'u seversiniz.
Ek olarak;
Program kurmak istediğiniz zamanlarda komutları aynen geçireceksiniz bir süre. Mümkün mertebe düzgün yerlerden alın.
Windows'a kıyasla daha güvenli denilen bu sistemde elinizi kaptırırsanız daha kötü sonuçları olabilir.
bilgisayarkavramlari
YouTube kanalından Ubuntu derslerini izlerseniz çok rahat edeceksiniz günlük kullanımda. Başta ki uzun anlatımları dinlemeniz şart değil. Anlatım videolarına da geçebilirsiniz. Terminal hakkında fikriniz olur.
İşletim sistemi kullanarak, gerektiği zaman nasıl diye sorarak öğrenilen bir araç. Tıkandığınız zamanlar olabilir bazen. İlginizi kaybetmemeniz dileğiyle.

Rica ederim bir faydam olduysa ne mutlu bana. Umarım Linux'u seversiniz.
Ek olarak;
Program kurmak istediğiniz zamanlarda komutları aynen geçireceksiniz bir süre. Mümkün mertebe düzgün yerlerden alın.
Windows'a kıyasla daha güvenli denilen bu sistemde elinizi kaptırırsanız daha kötü sonuçları olabilir.
bilgisayarkavramlari
YouTube kanalından Ubuntu derslerini izlerseniz çok rahat edeceksiniz günlük kullanımda. Başta ki uzun anlatımları dinlemeniz şart değil. Anlatım videolarına da geçebilirsiniz. Terminal hakkında fikriniz olur.
İşletim sistemi kullanarak, gerektiği zaman nasıl diye sorarak öğrenilen bir araç. Tıkandığınız zamanlar olabilir bazen. İlginizi kaybetmemeniz dileğiyle.
Tamamdır.

Son düzenleme:
Bir keresinde Linux mint dosya sistemi çökmüştü bende. İçinde bulunan özel derslerim, kaydettiğim makaleler vb. değerli bir takım veriyi de teslim ettim.
Cok uzun yillardir Linux kullanmama ragmen hic boyle bir sorunla karsilasmadim. Hicbirnin sonuclari boyle olmadi en azindan.

Son açtığım konuya yardım eder misiniz? Biosta usbyi seçemiyorum.

Cok uzun yillardir Linux kullanmama ragmen hic boyle bir sorunla karsilasmadim. Hicbirnin sonuclari boyle olmadi en azindan.
Sene 2014'te ext2 dosya sistemini tamamen teslim ettim. Verilerin bir kısmını bozuk şekilde kurtarabildim ancak pek bir işe yaramadı.
2019 gibi de elini verdikten sonra kurtaramamak kavramını yaşadım. Linux ile alakalı bir sorun değildi benim hatamdı. Sizin yaşamamanıza sevindim.

@Umut198
Son konunuzu göremiyorum. İlk sorununuza çözüm getirme yolunda başarılar. Linux forumlarından da faydalanabilirsiniz. Yaşadığınız sorunu sizden önce birileri mutlaka yaşamış ve başlık açmıştır zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı