Linux Mint indirme saatlerdir bitmiyor

Hocam bir ihtimal, yüklemeyi başlatmadan önce Live ortamda Gparted'i açıp kurmak istediğiniz diski ext4 formatında biçimlendirip tekrar dener misiniz?
Hemen deniyorum.

Hocam bir ihtimal, yüklemeyi başlatmadan önce Live ortamda Gparted'i açıp kurmak istediğiniz diski ext4 formatında biçimlendirip tekrar dener misiniz?
Hocam dediğiniz gibi yaptım birazdan kurulumu deneyeceğim tekrar, ama dikkatimi çeken bir şey var. Ekteki gibi EFI bölümünde ve Swap Area bölümünde ünlem çıkıyor ayrıca kurulumdada bu ikisinden biri hata veriyor ve geri atıyor.

Dosya Ekleri

• 16902740622797719020059858594530.jpg
    16902740622797719020059858594530.jpg
    97,7 KB · Görüntüleme: 31
Hocam sorun güncelleme değil gibi geldi bana ama.

Eğer HDD'ye yazdırdığın ISO'yla ISO'nun olduğu dizine kurmaya çalışırsan sorun yaşamn normal. En azından sanal olarak bölümleri ayırman gerekli.

Şimdilik ignore deyip devam et.
Evet, benim korlugum baska biseyler yaziyor ama goremiyorum. Yine salak farkli bir hata gibi. GUI'den kurulum boyle sakat bir olay.

Hemen deniyorum.

Hocam dediğiniz gibi yaptım birazdan kurulumu deneyeceğim tekrar, ama dikkatimi çeken bir şey var. Ekteki gibi EFI bölümünde ve Swap Area bölümünde ünlem çıkıyor ayrıca kurulumdada bu ikisinden biri hata veriyor ve geri atıyor.
Etiketi ya da bayrağı kaldır diye bir seçenek olması lazım. O şekilde onları da silebilirsin.

Hemen deniyorum.

O esp partisyonunu buyut. Yine gorememisim 512MB sa yeterli. Gozlugumu kaybettim kusura bakma lol.

Etiketi ya da bayrağı kaldır diye bir seçenek olması lazım. O şekilde onları da silebilirsin.
Manage flags bölümünden bahsediyorsun sanırım. Tikleri kaldırdım fakat EFI bölümü msftdata oldu ve değişmiyor. Ünlem hala orda. SSD şu an NTFS olarak gözüküyor ext4 olarak formatı değiştiriyorum biraz beklemem gerek sanırım.

Dosya Ekleri

• 16902745441682530085606087408634.jpg
    16902745441682530085606087408634.jpg
    101,4 KB · Görüntüleme: 31
Sağ tık ile en alakalı bu çıkıyor.
Hocam bakın, "unknown" olan bölüm zaten hallolmuş, onun üzerinde işlem yapmaya gerek yok. Üstteki ve alttaki bölümleri de sağ tık ile "delete" yapın. Hepsi birden "unknown" olunca tekrar sağ tık yapın, "Format to"yu seçin ve diski ext4 şeklinde biçimlendirin.

Gerçi bu Gparted benim kullandığımdan farklı geldi de neyse şimdilik.

Ardından yüklemeyi tekrar deneyin. Yükleme kısmında indirmeyi "elle" ya da "başka bir şey" ile yapmayın. Şu an hatırlamıyorum ama ortadaki seçeneği seçin, sanırım ismi "kendiliğinden" gibi bir şey idi.

Hocam bakın, "unknown" olan bölüm zaten hallolmuş, onun üzerinde işlem yapmaya gerek yok. Üstteki ve alttaki bölümleri de sağ tık ile "delete" yapın. Hepsi birden "unknown" olunca tekrar sağ tık yapın, "Format to"yu seçin ve diski ext4 şeklinde biçimlendirin.

Gerçi bu Gparted benim kullandığımdan farklı geldi de neyse şimdilik.

Ardından yüklemeyi tekrar deneyin. Yükleme kısmında indirmeyi "elle" ya da "başka bir şey" ile yapmayın. Şu an hatırlamıyorum ama ortadaki seçeneği seçin, sanırım ismi "kendiliğinden" gibi bir şey idi.
Hocam sıkıntı şu ekte verdiğim gibi bir işlem yapınca işlem baya bir bekliyor bu şekilde. Kapatıp açınca kaydolmuyor değişiklikler.

Yukarıda apply butomu varmış yeni gördüm.

Dosya Ekleri

• 16902756733142103886562582108528.jpg
    16902756733142103886562582108528.jpg
    109,7 KB · Görüntüleme: 33
Hocam sıkıntı şu ekte verdiğim gibi bir işlem yapınca işlem baya bir bekliyor bu şekilde. Kapatıp açınca kaydolmuyor değişiklikler.

Yukarıda apply butomu varmış yeni gördüm.
Evet o "Apply" butonunu söylemeyi düşündüm fakat biliyorsun diye ses etmedim. Lütfen dediklerimi aynen uygulayın, sonuçları bildirin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı