Çözüldü Linux Mint kurarken "USB 3-1 device descriptor read 64 error 71" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Linux Mint eski kernel kullanıyor, nedense, bir şeyler yeni gelmiştir gözüne. Klavye ve fare yanında kurulum diski hariç bir şey takmayın, hepsini de USB 2.0 soketine takın.
@bedirhan934 mesajını alıntılamaya tiksinsem de; evet, olabilir.

Hocam arkadaşlarım beni 10'dan beri bekliyorlar hızlı olmaya çalışıyorum.

Linux Mint eski kernel kullanıyor, nedense, bir şeyler yeni gelmiştir gözüne. Klavye ve fare yanında kurulum diski hariç bir şey takmayın, hepsini de USB 2.0 soketine takın.

Hocam benim wantiratoru USB olarak görmesi normal mı Windows'u açarken USB ile bir sorun var diyor kablodan dolayımı anlamadım. wantirotor dedigim garip bişey

Evet ama garip bir şey kablo kullanıyorum takınca USB algınlanamadı diyor.
Güç çekiyor değil mi bu aygıt? Peki bu aygıt, kendisini bilgisayara "ben şarj olacak bir aygıtım" diye tanıtıyor mu? Büyük ihtimalle hayır. Sen de aygıt tanımlayıcı hatası alıyorsun. Porttan güç çekildiği belli, aygıt var yani, ama aygıt selam bile vermiyor. Haliyle ya "USB aygıtı bozuk" uyarısı alırsın, ya da "Aygıt tanımlanamadı". Linux'da da bunu (-71) alırsın.

Güç çekiyor değil mi bu aygıt? Peki bu aygıt, kendisini bilgisayara "ben şarj olacak bir aygıtım" diye tanıtıyor mu? Büyük ihtimalle hayır. Sen de aygıt tanımlayıcı hatası alıyorsun. Porttan güç çekildiği belli, aygıt var yani, ama aygıt selam bile vermiyor. Haliyle ya "USB aygıtı bozuk" uyarısı alırsın, ya da "aygıt tanımlanamadı". Linux'da da bunu (-71) alırsın.

Aynı dediginiz gibi hocam.

USB arızalı. Aynı hatayı hem USB ile boot ederken hem de HDD ve SSD'de herhangi bir işletim sistemini boot ettiğim sırada USB takılıyken alıyorum. Bahsettiğiniz hata yüzünden Arch Linux ve Funtoo kurulumlarında hata aldım yani güncellikle de alakası yok gibi duruyor.

Dediğiniz gibi sistemde takılı başka bir parçadan dolayı da değildir sorun. Hata direkt USB ile ilgili zaten.

Yedek USB'mi kullandığımda sorunsuz kurulum yaptım. Yeni USB almanız tek çözüm gibi duruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı