Linux Mint kurarken Windows'u bozdum

Disk numaranız list disk komutunda gösterilen kendi HDD/SSD'nizin numarasıdır. EFI bölümü ise işletim sistemini önyüklenebilir yapmak için Bootloader'i içerir.

@eloinf işe yaradı mı hocam?

"List part" yazıp ENTER bastığımda diskte part yok dedi yanlış hatırlamıyorsam. Bende "Şimdi Yükle"'den devam ettim, şu an HDD ayrılmamış alan olarak gözüküyor, onu çözersem verilerin hepsinin silinmesi dışında bir problem yok. Yardımlarınız için çok teşekkürler :).

"List part" yazıp ENTER bastığımda diskte part yok dedi yanlış hatırlamıyorsam. Bende "Şimdi Yükle"'den devam ettim, şu an HDD ayrılmamış alan olarak gözüküyor, onu çözersem verilerin hepsinin silinmesi dışında bir problem yok. Yardımlarınız için çok teşekkürler :).

Ayrılmamış alan demek biçimlendirilmemiş bölüm demektir. Hard diskinizde sorun var. Sorun olmasa bile veri kaybını önlemek imkansız. Biçimlendirmeniz gerekiyor diski.

@Eren T. hocam kusura bakmayın yeni konu açmak istemedim, ben akıllanmadım Linux Mint'i tekrar kurmak istiyorum da nerede hata yapmış olabilirim? Tekrar denersem aynı sorunu yaşar mıyım?

@Eren T. hocam kusura bakmayın yeni konu açmak istemedim, ben akıllanmadım Linux Mint'i tekrar kurmak istiyorum da nerede hata yapmış olabilirim? Tekrar denersem aynı sorunu yaşar mıyım?

Eğer ISO'yu doğru yazmışsanız sorun olmaz. Ama emin olmak adına ISO'nun hash değerini kontrol etmek iyi olabilir.

Bir de Ventoy ile daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı