Çözüldü Linux Mint kurulum sonrası işletim sistemi seçme ekranı gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Floxizdia

Kilopat
Yer
Adana
Merhaba, kolay gelsin. Dün gece Dual boot ile Linux Mint kurdum. Windows 10'nun yanına. Bilgisayarı kapattım, açtığımda direk Linux Mint açılıyor. İşletim sistemi seçme yeri gelmiyor. Windows 10'a geçmek için. Boot Menuden Windows'u seçmem gerekiyor.

Çözüm
Şunu uygulamayı denersin. Rehber: Ubuntu ve Linux Mint Bootloader Onarımı Bunu kurulum yaptığın DVD/USB üzerinden yapacaksın.

Eğer bu şekilde sorun çözülmezse; aşağıdaki komutları uçbirimde çalıştırıp, bu komutların üreteceği çıktıları foruma yapıştırırsın. Çıktıları resim olarak paylaşmayın.

Kod:
bootctl
sudo efibootmgr
lsblk -o NAME,SIZE,TYPE,FSTYPE,MOUNTPOINT,UUID
sudo parted -l

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü_2022-04-08_15-51-35.png
    Ekran görüntüsü_2022-04-08_15-51-35.png
    50,5 KB · Görüntüleme: 94
Şunu uygulamayı denersin. Rehber: Ubuntu ve Linux Mint Bootloader Onarımı Bunu kurulum yaptığın DVD/USB üzerinden yapacaksın.

Eğer bu şekilde sorun çözülmezse; aşağıdaki komutları uçbirimde çalıştırıp, bu komutların üreteceği çıktıları foruma yapıştırırsın. Çıktıları resim olarak paylaşmayın.

Kod:
bootctl
sudo efibootmgr
lsblk -o NAME,SIZE,TYPE,FSTYPE,MOUNTPOINT,UUID
sudo parted -l

Çözüm
Bilgisayarı yeniden başlatır mısın? Ekrana seçme ekranı gelirse GRUB'ı hallettik demektir.

Linux Mint ya da Ubuntu tabanlı dağıtımlarda; eğer tek işletim sistemi olduğu algılanırsa, Grub menüsü otomatik olarak gizleniyor. Yani Windows bir şekilde algılandığında, Grub menüsü otomatik olarak görünür olacaktır.

Linux Mint'ya da Ubuntu tabanlı dağıtımlarda; eğer tek işletim sistemi olduğu algılanırsa, GRUB menüsü otomatik olarak gizleniyor. Yani Windows bir şekilde algılandığında, GRUB menüsü otomatik olarak görünür olacaktır.

Gördüğüm kadarı ile yardımcı olmaya çalışıyorum hocam. Ubuntu veya Debian tabanlı dağıtımlar ile pek haşır neşir olmadım.

Gördüğüm kadarı ile yardımcı olmaya çalışıyorum hocam. Ubuntu veya Debian tabanlı dağıtımlar ile pek haşır neşir olmadım.
Hocam Grub açıldı. Windows boot manager yok listede.

Dosya Ekleri

• IMG_20220408_155436869.jpg
    IMG_20220408_155436869.jpg
    147,1 KB · Görüntüleme: 87

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı