Linux Mint kurulumu takılı kaldı

Sürücü yöneticisinin açılması bazen 1 dakikayı bulabiliyor, tarama için beklemek gerekiyor.



Kurulum sonrasında sistemi yeniden başlat. Bu arada secureboot kapalı olsun. Masaüstüne ulaştığında, panelde etkin olan GPU'nun simgesi görünür. Nvidia etkinse, paneldeki simgeye tıkla ve açılan menüden güçtasarrufu için Intel GPU'yu seç. Sonra oturumu kapatıp açman gerekiyor. Intel GPU etkin olunca, panelde Nvidia simgesi yerine Intel simgesi görünecektir.
Mint açılırken ekrana birkaç saniyeliğine error yazan kodlar geliyor ve daha sonra görüntü tamamen gidiyor. Görüntü geri geliyor ve Mint açılıyor. Normal midir?
 
Mint açılırken ekrana birkaç saniyeliğine error yazan kodlar geliyor ve daha sonra görüntü tamamen gidiyor. Görüntü geri geliyor ve Mint açılıyor. Normal midir?

Sürücü sorunu da çözüldüyse; istersen bununla yeni konu aç, bu konuyu da etiketle. Böylece konular çok fazla karışmaz. Hangi hatayı verdiğini de yeni konuda paylaşırsan, bir fikir oluşabilir.
 
@OzgunP bu arada NVIDIA simgesinin olduğu kısımdan Intel'i seçip oturumu kapatıp açtıktan sonra o kısım tamamen yok oldu. Ne Intel ne de NVIDIA simgesi mevcut:
Ekran görüntüsü_2021-04-21_18-18-28.png


Bilgisayarı yeniden başlatmayı denedim.
 
Panele sağ tıkla, Sorun giderme kısmından Tüm ayarları varsayılana döndür seçeneğini seç. Bu panel vb. ayarları sıfırlar, bir ihtimal paneldeki gereci silmiş olabilirsin.
Xfce sürümü kullanıyorum ve panele sağ tıkladığımda, panel seçenekleri bölümü de dahil herhangi bir 'sorun gider' kısmı yer almıyor. Komut ile sıfırlayabilir miyim bildirim kısmını?
 
Xfce sürümü kullanıyorum ve panele sağ tıkladığımda, panel seçenekleri bölümü de dahil herhangi bir 'sorun gider' kısmı yer almıyor.

Aşağıdaki komutu çalıştırmayı dene bakalım.

Kod:
xfce4-panel --quit ; pkill xfconfd ; rm -rf ~/.config/xfce4/panel ~/.config/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-panel.xml ; xfce4-panel &

Bir de Oturum ve başlangıç ayarların Nvidia Prime seçeneğini kapatmış olabilirsin, kontrol etmeyi deneyebilirsin ya da kontrol için şu komutla gereci başlatabilirsin.

Kod:
/usr/lib/nvidia-prime-applet/nvidia-prime &
 
Komutu çalıştırınca ne oluyor?

Kod:
/usr/lib/nvidia-prime-applet/nvidia-prime &
(nvidia-prime:10415): dbind-WARNING **: 18:57:44.306: Couldn't register with accessibility bus: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken. Aborting: prime not supported - is this a prime laptop and do you have nvidia drivers installed?
 
Aşağıdaki komutların çıktılarını paylaş. Çıktıları şuraya yapıştırıp paylaşabilirsin. Ubuntu Pastebin

Kod:
dpkg -l | grep nvidia
dkms status
cat /var/log/gpu-manager*
prime-select query
mokutil --sb-state
inxi -Gxx
 

Yeni konular

Geri
Yukarı