Çözüldü Linux Mint "kwin --replace" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Videodaki temayı uygulamak istiyorum. Fakat bir hatayla karşılaştım. Kwin --replace yazınca fotoğraftaki hatayı alıyorum. Çözümü nedir?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü_2022-07-20_01-15-36.png
    109,7 KB · Görüntüleme: 51
Çözüm

Hayır, bu bir hata değil ki? Bu normal, zaten öyle olması lazım.
Pencere yöneticisi dediğin şeyleri yöneten bir şey, kwin --replace yazdığında pencere yöneticisini kwin olarak değiştirir. Bunu sürekli hale getirmek için "autostart" olarak eklemeliydin bu komutu.
Kapattığında tamamen kaybolması normal, çünkü çalıştırdığın komut terminal içerisinde çalışan bir komut ve yüksek ihtimalle & şeklinde çalıştırmadığın için terminali kapatınca gitti.
"You are looking at the wrong culprit, that message is normal and not the cause for the issue (that message gets shown when a window disappears unexpectedly, which is what happened since whatever you attempt to start explodes)."

Bir Reddit postunda bunun hata kaynagi olmadigini soyluyor, yapmaya calistigin tam olarak nedir?

Videodaki kişiselleştirmenin aynısını yapmak istiyorum. Hiçbir adım atlamadan buraya kadar geldim fakat burada takıldım.

Mümkünse videonun 3:37 kısmını açın.

Görünüşe göre bir hata görünmüyor, bunlar uyarı mesajı diye düşünüyorum.
Fakat siz bu komutu yazınca masaüstünüzde ne yaşanıyor; ekran görüntüsü, gif veya video yoluyla aktarır mısınız?

Son düzenleme:
Ben karıştırırken baya bir bozdum hocam. o yüzden Linux Mint Cinnamon'a geçiş yaptım. oakat detaylı olarak o sorunu anlatmak gerekirse anlatayım, terminale Kwin --replace yazdığımda pencere çubuğu vs değişiyordu. terminal'i kapattığımda ise pencere çubukları tamamen kayboluyor, sign out yapıp tekrar login yapmam gerekiyordu gelmesi için. pencere çubukları geldiğinde de Kwin --replace yaptığım zamanki tema ile gelmiyordu. standart tema çıkıyordu yine karşıma. videodaki her şeyi teker teker sırasıyla ve düzgün şekilde yapmama rağmen bütün customizationlarda problem yaşadım. bunun sebebi işletim sistemini farklı mirrorlardan edinmek olabilir mi?

Hayır, bu bir hata değil ki? Bu normal, zaten öyle olması lazım.
Pencere yöneticisi dediğin şeyleri yöneten bir şey, kwin --replace yazdığında pencere yöneticisini kwin olarak değiştirir. Bunu sürekli hale getirmek için "autostart" olarak eklemeliydin bu komutu.
Kapattığında tamamen kaybolması normal, çünkü çalıştırdığın komut terminal içerisinde çalışan bir komut ve yüksek ihtimalle & şeklinde çalıştırmadığın için terminali kapatınca gitti.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…