Linux Mint neden Ubuntu paketleri indiriyor?

Siz ne derseniz deyin ben Ubuntuyu seviyorum,Onun tabanın kullanan dağıtımlarını daha çok seviyorum.

Linux Mint distrowatchta 1 numara neredeyse MX Linux birinci ama neden 1nci bilmiyorum.
Linux Mint Ubuntu tabanlı, ve daha hızlı bir dağıtım ben kurmayı beceremedim 4 GB'lik RAM'li PC de sanal makinede bile hızlı olan bir dağıtımdır.

Çalmak değil bu, tabanı alıp kendine veya belirli bir topluluğa göre yeni bir dağıtım ortaya çıkarmak.
Düzeltme: Belli bir amaç için optimize edilmiş, az zahmetli, hazır bir sistem ortaya çıkarmak. Tanımın fazla genel geldi :)

Ubuntu'yu taban alan ama snap deposunu kaldıran tonla dağıtım var.
Düzeltme: Ubuntu'yu taban alıp da snap denen o insanlık ayıbını kaldırmayan bir dağıtım yok. Seçenek verirsin, anlarım. Zorladığın anda seni büyük bir ön yargı ile reddeder bu topluluk. Böyle de olması gerekiyor. Ubuntu Mate bir ara Snap kaldırmıştı. Sadece Flatpak dağıtma kararı vermişti. İsminde Ubuntu geçtiği ve Canonical onu Ubuntu flavor diye tanıttığı için izin vermediler. Kararı geri çekip snap ile gelmek zorunda kaldılar. Ubuntu Mate geliştiricileri çok kral adamlar. Başka hiçbir Mate dağıtımda göremediğimiz şeyler koyuyorlar dağıtıma.

Eğer argüman "Herkes Ubuntu'dan çalıyor" ise o zaman şöyle bir soru sorayım; Linux'ta leading edge konumunda kim var? Fedora. Fedora topluluğu ile GNOME geliştiricileri, Red Hat, systemd, [ismini hatırlamadığım proje isimleri] bunların hepsi çok iyi iletişimde ve bu yüzden Linux'ta ne oluyorsa ilk Fedora'da oluyor. Bu argümana göre kullanılmaya değecek olan tek dağıtım Fedora. Yılda 1 kere bilgisayarı update etmen gerekecek kesinlikle ve bazı uygulamalar sadece Ubuntu'ya destek vermeye ve Fedora'yı görmezden gelmeye devam edecek. Ama bu durumda Ubuntu Fedora'dan "çalıyor". Tabi Arch Linux ve Debian'ı da hatırlayalım. Onlar kimlerden çalıyor? Orijinal Linux kim? Yabancı forumlarda Debian'ı bir bahçeye, Debian geliştiricilerini bahçıvana, tarımcıya, köylüye, Ubuntu'yu ise bu yetişen sebzelerden iyi yemekler yapılıp servisinin yapıldığı bir restorana benzeten bir arkadaşımız olmuştu. Debian ile Ubuntu'nun amaçlarını hiç anlamamış birinin yapacağı bir benzetme gibi geldi 🧐

Linux Mint distrowatchta 1 numara neredeyse MX Linux birinci ama neden 1nci bilmiyorum.
Bunlar niye bu kadar geride diye düşündün mü?

Endeavour OS ise 3 numara. Mx’in Xubuntu’dan daha popüler olduğunu hiç sanmıyorum. Distrowatch skoru misal nasıl yüksek tutulur? Bot yapabilirsin ya da tarayıcının ana sayfasını distrowatch sayfası yapabilirsin. Distrowatch sayfasına her açılışda ping de yollatabilirsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı