Çözüldü Linux Mint NVIDIA ekran kartı driveri nasıl yüklenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
6
Daha fazla  
Yeni Linux Mint kurdum ve hiçbir şey bilmiyorum. Nasıl driver kurabilirim? Karşıma böyle bir ekran geldi ve önerileni seçip apply tuşuna bastım. Şu anda yeniden başlatıyorum.

1649765025697.png

Karşıma böyle bir ekran geldi ve önerileni seçip apply tuşuna bastım.

Başka bir şey yapmana gerek yok. Secureboot olan bir sistem kullanıyorsan, secureboot'u kapatman gerekiyor. İstersen Nvidia-510 sürücüsünü de kurabilirsin, istediğini seçmek sana kalmış. Bir ara Nvidia-470 sürücüsü akıcılık sorununa sebep oluyordu, belki güncellenen sürümde bunu çözmüşlerdir, eğer böyle bir durumla karşılaşırsan, Nvidia-510'a geçiş yaparsın.

Başka bir şey yapmana gerek yok. Secureboot olan bir sistem kullanıyorsan, secureboot'u kapatman gerekiyor. İstersen Nvidia-510 sürücüsünü de kurabilirsin, istediğini seçmek sana kalmış. Bir ara Nvidia-470 sürücüsü akıcılık sorununa sebep oluyordu, belki güncellenen sürümde bunu çözmüşlerdir, eğer böyle bir durumla karşılaşırsan, Nvidia-510'a geçiş yaparsın.
Şu anda yeniden başlattım. Yüklendiğini nereden anlayacağım? Hiç değişiklik yok gibi geldi. Secure boot kapalı.
Ve ekran biraz kasıyor gibi duruyor.

Şu an nvidia sürücüsü etkin görünüyor, çıktıyı foruma aktarsaydın, nereden anlaşıldığını da gösterebilirdim. Çıktıları foruma yapıştırmak, ekran görüntüsü alıp paylaşmaktan daha kolay. Windows alışkanlığıyla hareket ediyorsunuz sanırım.

Şu an nvidia sürücüsü etkin görünüyor, çıktıyı foruma aktarsaydın, nereden anlaşıldığını da gösterebilirdim. Çıktıları foruma yapıştırmak, ekran görüntüsü alıp paylaşmaktan daha kolay. Windows alışkanlığıyla hareket ediyorsunuz sanırım.
Evet biraz öyle.
Kod:
ahmet@ahmet-CASPER-NIRVANA-NOTEBOOK:~$ inxi -Gx
Graphics:
  Device-1: NVIDIA GP108 [GeForce GT 1030] vendor: Micro-Star MSI
  driver: nvidia v: 470.103.01 bus ID: 01:00.0
  Display: x11 server: X.Org 1.20.13 driver: nvidia
  unloaded: fbdev,modesetting,nouveau,vesa resolution: 1280x720~75Hz
  OpenGL: renderer: NVIDIA GeForce GT 1030/PCIe/SSE2
  v: 4.6.0 NVIDIA 470.103.01 direct render: Yes

Technopat Haberler

Yeni konular