Anladığım kadarıyla Rufus programı Linux üzerinde çalışmıyor. Buna alternatif hangi uygulamayı kullanabilirim? Rufus'taki gibi direkt kuracak mıyım? Yapmam gereken başka ayar var mı? Windows 10 ISO dosyasını indirdim. Kurulum yapacağım USB'nin içinde Linux ISO dosyası var.
ISO dosyasını olduğu gibi kopyalayacaksın, içini açmayacaksın. USB bellekteki Ventoy etiketli bölüme, ISO dosyalarını olduğu gibi kopyala, aşağıdaki resimdeki gibi olacak yani.
Tamamdır sıfırlandı USB. Şimdi demin çıkarttığımız ISO dosyalarını onun içine atacağım. Daha sonra direk PC'yi kapatıp normal Windows kuracağım değil mi? @Flakko hocam dediğiniz gibi kopyaladım. PC'yi başlattım. Boot edemedi sistemi. USB'nin için böyle:
Kopyalarken falan bir yanlışlık mı yapmışım?
NTFS olarak biçimlendirdiğiniz için olabilir diyeceğim ama zaten NTFS olarak oluyor ISO boyutundan artık. FAT32'yi de deneyin. Bir ihtimal. Olmazsa da WoeUSB.
NTFS olarak biçimlendirdiğiniz için olabilir diyeceğim ama zaten NTFS olarak oluyor ISO boyutundan artık. FAT32'yi de deneyin. Bir ihtimal. Olmazsa da WoeUSB.
Hocam Master Boot Record yazıyor. GPT yapmamışsınız.
Sistemin EFI desteği yoksa, disk bölümleme tablosu ile uğraşmana gerek yok. Linux Mint'te USB belleğe sağ tıkla ve biçimlendir seçeneğini seç ve USB belleği NTFS olarak biçimlendir. Linux Mint biçimlendirme aracı, süreç sırasında oluşmuş olabilecek ek disk bölümlerini de temizleyecektir.
Not: Windows kurduktan sonra, Linux Mint'e, daha doğrusu Grub önyükleyecisine ulaşamayacaksın. Bu durumda Windows'u kurduktan sonra, Linux Mint ISO dosyasını USB'ye yazdır. Ardından sistemi bunnla aç ve kurulu olarak glen Boot Repair uygulamsı ile, önyükleyiciyi onar.