Çözüldü Linux Mint Xfce'de varsayılan tarayıcı nasıl ayarlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nbulos

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: 2.00GHz AMD A6-7310 APU with AMD Radeon R4 Graphics
RAM: DDR3 4GB
Ekran: 60HZ 1366 x 768
Ekran Kartı: AMD Radeon(TM) R4 Graphics, AMD Radeon (TM) R5 M330
Herkese merhaba,

Linux Mint 22.1 Xfce kullanıyorum. Brave tarayıcıyı doğrudan sistemin kendi "yazılım yöneticisi" üzerinden kurdum. Ancak tarayıcıyı hiçbir şekilde varsayılan yapamıyorum.

Sorunun detayları şu şekilde:
  1. tercih edilen uygulamalar menüsü: "ayarlar > tercih edilen uygulamalar" menüsündeki web tarayıcısı listesinde Brave görünmüyor. Sadece Firefox listeleniyor.
  2. kurulum yöntemi: kurulumu, Linux Mint'in standart "yazılım yöneticisi" aracılığıyla yaptım. Bu, uygulamanın Flatpak sürümü olduğu anlamına geliyor sanırım.
Tüm denemelerime rağmen sorun devam ediyor:
  • Brave'in kendi ayarlarından "varsayılan yap" butonuna tıklamak hiçbir şeyi değiştirmiyor. Ayar kalıcı olmuyor.
  • Terminal üzerinden xdg-settings set default-web-browser com. Brave. Browser. Desktop komutunu denedim. Komut hata vermese de sistem genelinde bir etkisi olmuyor, bağlantılar yine Firefox ile açılıyor.
Bu sorunu kalıcı olarak nasıl çözebilirim? Flatpak olarak kurulan Brave'in sistem tarafından tanınmasını ve varsayılan web tarayıcısı olarak ayarlanabilmesini nasıl sağlayabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Arkadaşlar, sorunu çözmeyi başardım. Yardımcı olmaya çalışan @Lusadris'e teşekkür ederim. Çözüm, aslında XFCE'ye Brave'i manuel olarak tanıtmakmış.

İzlediğim ve sorunu çözen adımlar tam olarak şunlar:

1. Ana Uygulamalar Menüsü'nü (genellikle sol alttaki Mint logosu) açtım.
  2. İnternet kategorisi altında Brave'i buldum ve üzerine sağ tıkladım.
  3. Açılan menüden "Uygulamayı Düzenle" seçeneğine girdim.
  4. Karşıma çıkan pencerede "Komut" (Command) yazan bir alan vardı. Bu alandaki metnin tamamını (
    Kod:
    /usr/bin/flatpak run --branch=stable --arch=x86_64 --command=brave --file-forwarding com.brave.Browser @@u %U @@
    gibi bir komut) kopyaladım.
  5. Daha sonra "Öntanımlı Uygulamalar" menüsüne geri döndüm.
  6. Web Tarayıcısı bölümünde, listede Brave olmadığı için en alttaki "Diğer..." seçeneğine tıkladım.
  7. Açılan "Özel bir komut girin" penceresine, 4. adımda kopyaladığım komutu yapıştırdım ve "Tamam" diyerek onayladım.
Bu işlemden sonra sistem, bir bağlantı açılması gerektiğinde hangi komutu çalıştıracağını öğrenmiş oldu ve Brave başarıyla varsayılan tarayıcı haline geldi. Artık tüm bağlantılar sorunsuz bir şekilde Brave ile açılıyor.

Umarım aynı sorunu yaşayan başka kullanıcılara da bu yöntem yardımcı olur. Konu çözüme kavuşmuştur.
Flatpak kullanıyorsan genelde sistemin beklediği yerde ".desktop" uygulaması oluşturmaz. Flatpak'ın dizini ayrı oluyor.

Bash:
cp ~/.local/share/flatpak/exports/share/applications/com.brave.Browser.desktop ~/.local/share/applications/

Şu komutu yazıp tekrar bak bakalım varsayılan uygulamalara. Bu arada dosya yolu senin sisteminde farklı olabilir. Kısaca ".desktop" dosyasını flatpakın dosya sisteminden normal applications kısmına ekleyeceksin.

Arkadaşlar, sorunu çözmeyi başardım. Yardımcı olmaya çalışan @Lusadris'e teşekkür ederim. Çözüm, aslında XFCE'ye Brave'i manuel olarak tanıtmakmış.

İzlediğim ve sorunu çözen adımlar tam olarak şunlar:

1. Ana Uygulamalar Menüsü'nü (genellikle sol alttaki Mint logosu) açtım.
  2. İnternet kategorisi altında Brave'i buldum ve üzerine sağ tıkladım.
  3. Açılan menüden "Uygulamayı Düzenle" seçeneğine girdim.
  4. Karşıma çıkan pencerede "Komut" (Command) yazan bir alan vardı. Bu alandaki metnin tamamını (
    Kod:
    /usr/bin/flatpak run --branch=stable --arch=x86_64 --command=brave --file-forwarding com.brave.Browser @@u %U @@
    gibi bir komut) kopyaladım.
  5. Daha sonra "Öntanımlı Uygulamalar" menüsüne geri döndüm.
  6. Web Tarayıcısı bölümünde, listede Brave olmadığı için en alttaki "Diğer..." seçeneğine tıkladım.
  7. Açılan "Özel bir komut girin" penceresine, 4. adımda kopyaladığım komutu yapıştırdım ve "Tamam" diyerek onayladım.
Bu işlemden sonra sistem, bir bağlantı açılması gerektiğinde hangi komutu çalıştıracağını öğrenmiş oldu ve Brave başarıyla varsayılan tarayıcı haline geldi. Artık tüm bağlantılar sorunsuz bir şekilde Brave ile açılıyor.

Umarım aynı sorunu yaşayan başka kullanıcılara da bu yöntem yardımcı olur. Konu çözüme kavuşmuştur.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı