Linux Mint'e geçtikten sonra CS:GO FPS'i düştü

Geralt0fRivia

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Windows 11'den Linux Mint'e yeni geçiş yapan ve Linux deneyimi olmayan bir kullanıcı olarak, Steam'i resmi internet sitesinden. Deb paketiyle kurduktan sonra CS:GO'yu yukledim. Windows'ta CS:GO'da ortalama 120 FPS alırken, Linux Mint'te bu değer 80 FPS civarına düşuyor ve 30 FPS'ye kadar inen ciddi takılmalar yasiyorum. Diğer yandan yine kendi sitesinden indirdiğim Minecraft'ta herhangi bir sorun yaşamadım, hatta Windows'a göre daha yüksek FPS aldım. Ayrıca, sistemin çekirdek (kernel) ve sürücüleri güncel.

Windows 11'den Linux Mint'e yeni geçiş yapan ve Linux deneyimi olmayan bir kullanıcı olarak, Steam'i resmi internet sitesinden. Deb paketiyle kurduktan sonra CS:GO'yu yukledim. Windows'ta CS:GO'da ortalama 120 FPS alırken, Linux Mint'te bu değer 80 FPS civarına düşuyor ve 30 FPS'ye kadar inen ciddi takılmalar yasiyorum. Diğer yandan yine kendi sitesinden indirdiğim Minecraft'ta herhangi bir sorun yaşamadım, hatta Windows'a göre daha yüksek FPS aldım. Ayrıca, sistemin çekirdek (kernel) ve sürücüleri güncel.

Ne bekliyordunuz ki? Windows oyun için biçilmiş kaftan. Belki geri geçerseniz düzelir.

Dostum optimizasyon diye bir şey var. Her işletim sistemine her işlemci/ekran kartına göre her şey değişir. Onda fazla FPS verir diğerinde az FPS verir gayet normal. Steam'de ayarlardan Proton ile açmayı deneyin CS:GO'yu. Bazen daha fazla FPS verebiliyor.

Ekran kartın ve işlemcin nedir? CS2 olsa Windows'un daha yüksek FPS vermesi normal olur (Oyun motorunun optimizasyonuyla ilgili bir durum.) ancak CS:GO genel olarak çoğu sistemde daha yüksek FPS'le oynatmalı.

Ekran kartın ve işlemcin nedir? CS2 olsa Windows'un daha yüksek FPS vermesi normal olur (oyun motorunun optimizasyonuyla ilgili bir durum.) Ancak CS:GO genel olarak çoğu sistemde daha yüksek FPS'le oynatmalı.

İşlemcim i5 7400, ekran kartım 1050 Ti. Evet, FPS olarak bir düşüş bekliyordum, bundan yana şüphe yok. Ancak sürekli 2-3 saniyede bir 20-30 FPS'e düşüyor. Anormal bir dusus oldugu icin konu açtım zaten.

Dostum optimizasyon diye bir şey var. Her işletim sistemine her işlemci/ekran kartına göre her şey değişir. Onda fazla FPS verir diğerinde az FPS verir gayet normal. Steam'de ayarlardan Proton ile açmayı deneyin CS:GO'yu. Bazen daha fazla FPS verebiliyor.

Proton ile de açtım, değişen bir şey olmadı.

Ne bekliyordunuz ki? Windows oyun için biçilmiş kaftan. Belki geri geçerseniz düzelir.

Linux oyun için üretilmiştir demedim zaten. Oynanabilir olması benim için yeterli; yüksek FPS alayım diye bir derdim yok. Bu sistemle olamaz zaten de neyse.

İşlemcim i5 7400, ekran kartım 1050 Ti. Evet, FPS olarak bir düşüş bekliyordum, bundan yana şüphe yok. Ancak sürekli 2-3 saniyede bir 20-30 FPS'e düşüyor. Anormal bir dusus oldugu icin konu açtım zaten.
Ekran kartı sürücünü kurdun mu? Kurmadıysan Mint'in kendi sürücü yöneticisinden kurabilirsin. En güncelini kurman en iyisidir. Ben 575.64.03 kullanıyorum ve oyunlar için Wayland'de çok iyi durumda ancak Linux Mint daha destek getirmemiş olabilir. Varsa 560 üstü bir sürüm kur.

@Bayram Tempest Başlangıçta zaten driver güncelleme seçeneği karşıma çıktı. 570.133.07 sürümünü seçtim.

Dosya Ekleri

• 1752177279139.png
    1752177279139.png
    61,2 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
@Bayram Tempest Başlangıçta zaten driver güncelleme seçeneği karşıma çıktı. 570.133.07 sürümünü seçtim.
Güzel. Laptop ise panelden GPU'lar arasında geçiş yapabilirsin.

Gamemode kurarak CS:GO açıldığında çalışacak şekilde ayarlayalım.

sudo apt install gamemode

Kurulduktan sonra Steam'de Gamemode kullanmak istediğin oyunların Özellikler > Başlatma Seçenekleri kısmına şu komutu yapıştır:
Kod:
gamemoderun %command%

Oyun oynarken performansını arttırmayı sağlayabilecek güvenilir bir yazılım, kullanımı yukarıda anlattığım şekilde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı