Linux'a yeni geçtim. FireFox'ta özellikle kaydırırken hafif hafif donuyor gibi oluyor. W10'da Edge tarayıcısına girdiğim zaman akıcı bir şekilde kaydırabiliyorum. Bunun sebebi ne olabilir? FireFox harici bir uygulamada kasma hissine rastlamadım.
Sistemim:
i7 6700HQ
960M
8 GB RAM
240 GB SSD
Sonra paneldeki gereçten Intel GPU'yu seç, ama ardından oturumu kapatıp açmak yerine sistemi yeniden başlat. Sistemi yeniden başlatınca paneldeki gereçten Intel GPU'nun seçili olup olmadığını kontrol edersin. Intel GPU seçili gösteriliyorsa, Firefox'u bir de bu şekilde denersin.
Sistemi yeniden başlattıktan sonra, bir de aşağıdaki komutun çıktısını paylaşırsın.
Ardından CTRL+ALT+BACKSPACE (GERİ) tuşlarına birlikte, böylece X yeniden başlatılacak. Bu esnada açık dosyan olması, çünkü oturum da yeniden başlatılacak.
Bir de sudo tlp ac komutuyla, CPU performans kipinin etkin olduğundan emin ol.
Bunu yazıp kaydettikten sonra terminalde böyle bir yazı çıktı. Normal mi?
** (xed:5578): WARNING **: 17:51:42.188: Set document metadata failed: Öznitelik metadata::xed-spell-language ataması desteklenmiyor
** (xed:5578): WARNING **: 17:51:42.188: Set document metadata failed: Öznitelik metadata::xed-encoding ataması desteklenmiyor