YouGotMeBro
Kilopat
Daha fazla
Yaklaşık 1 aydır Linux Mint kullanıyorum. Sistemi kurmak çok sıkıntılı oldu. Aomei Disk Partition gibi programlarla diski MBR'den GPT'ye çevirmem gerekti. Şu anda ise istediğim programları kuramamam, her kurduğum şey için kod ve şifre girmem gibi nedenlerle tekrar Windows 7'ye geçmek istiyorum. Ama forumlardaki konularda GPT'den MBR'ye geçişin terminalden olduğunu ve dosyaları yedeklemenin gerekli olduğunu söylüyorlar. Dosyaları yedeklemem mümkün değil. Windows 7'de böyle bir sorunum olmamıştı, veri kaybı olmadan geçişi sağlamıştım. Açıkçası terminal kafamı çok karıştırıyor. Zaten yüklerken de dosyaları silmemek için çok uğraşmıştım.
Aomei'yi Linux'a kurmam mümkün müdür acaba? Ya da Aomei'ye alternatif bir program var mıdır? Gparted MBR-GPT yapmıyor. Veri kaybı olmaması önemli. Çok fazla fotoğraf var. Silinirse annem öldürür yani.
Terminale "gdisk /dev/sda" yazdığımda çıkan sonuç:
Komutları görmek için "?" girdim.
________________________________________________________________________________________________
Aomei'yi Linux'a kurmam mümkün müdür acaba? Ya da Aomei'ye alternatif bir program var mıdır? Gparted MBR-GPT yapmıyor. Veri kaybı olmaması önemli. Çok fazla fotoğraf var. Silinirse annem öldürür yani.
Terminale "gdisk /dev/sda" yazdığımda çıkan sonuç:
Komutları görmek için "?" girdim.
________________________________________________________________________________________________
Alttaki komutu girersem veri kaybı olur mu? Windows'da MBR'den GPT'ye geçtiğimde bilgisayarda hiçbir işletim sistemi gözükmüyordu. Linux'u ancak öyle yükleyebildim. Hard diskte Windows 7 yüklü durumda şu an. MBR'ye geçtiğimde Windows geri gelir mi? Ve altta uyarı olarak "boot loader"ı kaybedeceğimi söylüyor. Onun ne olduğunu bilmiyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: