- Makaleler
- 5
Ekran kartım NVIDIA 1650S. Linux Mint'te GPU Core clock hızını nasıl düşürebilirim?
sudo nvidia-xconfig --cool-bits=8 yazıp bilgisayarı yeniden başlatın. Bu kod otomatim olarak x konfigürasyonu hazırlayacak, overclock ve fan kontrolünü mümkün hale getirecek.nvidia-settings) altındaki Powermizer kısmından hem çekirdeğe hem de belleğe izin verilen değerler aralığında overclock veya underclock yapabilirsiniz. Yapmak istediğiniz değere tıklayıp değer verip entere basmanız yeterli. sudo rm -rf /etc/X11/xorg.conf yapıp dosyayı silin.Masaüstü.Laptop mu yoksa masaüstü mü?
NVIDIA kartlarda düzenleme için Xorg'dan doğrudan çıkış almak ve deneysek özelliklerin açılması gerekli. Bunun için de xorg'u ayarlamak gerek. Hangi dağıtımı kullanıyorsun?Masaüstü.
Konu başlığında yazdım. Linux Mint Xfce.Hangi dağıtımı kullanıyorsun?
Debian tabalı Linux Mint mi yoksa Ubuntu tabanlı Linux Mint mi?Konu başlığında yazdım. Linux Mint Xfce.
Aşağıdaki sitedeki Xfce yazan dağıtımını kullanıyorum.Debian tabalı Linux Mint mi yoksa Ubuntu tabanlı Linux Mint mi?
sudo nvidia-xconfig --cool-bits=8 yazıp bilgisayarı yeniden başlatın. Bu kod otomatim olarak x konfigürasyonu hazırlayacak, overclock ve fan kontrolünü mümkün hale getirecek.nvidia-settings) altındaki Powermizer kısmından hem çekirdeğe hem de belleğe izin verilen değerler aralığında overclock veya underclock yapabilirsiniz. Yapmak istediğiniz değere tıklayıp değer verip entere basmanız yeterli. sudo rm -rf /etc/X11/xorg.conf yapıp dosyayı silin.sudo nvidia-xconfig --cool-bits=8yazıp bilgisayarı yeniden başlatın. Bu kod otomatim olarak X konfigürasyonu hazırlayacak, overclock ve fan kontrolünü mümkün hale getirecek.
Yeniden başlattıktan sonra NVIDIA X Settings(nvidia-settings) altındaki Powermizer kısmından hem çekirdeğe hem de belleğe izin verilen değerler aralığında overclock veya underclock yapabilirsiniz.
Bir ihtimal siyah ekrana düşme ihtimali var. Öyle olursa CTRL + ALT + F2 yapıp TTY'ye girin.sudo rm -rf /etc/X11/xorg.confyapıp dosyayı silin.
Wayland sunucuda bunu yapmanız mümkün değil.
Yazıyı bir daha okuyun, birçok ekleme yaptım düzenleyip.Windows'ta MSI Afterburner ile kolayca bu işlemi yapabiliyorum oysa ki.Linux'tada kolay bir yolu olsa keşke.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.