Linux Mint'te programlamaya nasıl başlanır?

Hocam benim kopyamsınız galiba aynı sistem özelliklerinden benim de eski bir PC var😁.konuya gelirsek ben Java ve C++ biliyorum. Bence tavsiyem Java öğrenin hem Windows, Linux, Android. Tüm sistemlerde genelde çalışır veya C++ öğrenip ondan sonra C# öğrenmenizi tavsiye ederim.
Java için NetBeans kullanabilirsiniz.

Yani benim külüstür de aynı sayılır.
sa.png

Programlamadan daha zor bir konu geldi desem yalan söylemem. İngilizce kötü ama olmazsa öğrenmeye çalışırım.

Full akıcı İngilizce konuşmana gerek yok ki bazı terimleri ezberle yeter.

Neovim önerebilirim. Pluginler olmadan ama ne syntax highlight alırsın ne de otomatik tamamlama tahminleri.

Ekran görüntüsü_2022-04-14_14-41-31.png

Ha dersin ki terminal ile uğraşmayacağım. Visual Studio Code yükle. Ne kadar iyi çalışır bilmiyorum ama.

Yani benim külüstür de aynı sayılır.Eki Görüntüle 1359812

Çözünürlüklerimiz bile aynıymış desenize :D o zaman şimdi ben C++ C# ve Java bilsem sonra İngilizcemi geliştirsem iyi olur mu? Ve önce hangisi öğrenmeliyim ve bunun için gerekli programları nasıl indirrim?

Alinti da da bahsedildigi gibi İngilizce ogrenmezsen cok bir yol alamazsin. İngilizce bildigin zaman da bize muhtac kalmazsin zaten... Kolay gelsin.

Çözünürlüklerimiz bile aynıymış desenize :D o zaman şimdi ben C++ C# ve Java bilsem sonra ingilizcemi geliştirsem iyi olur mu? Ve önce hangisi öğrenmeliyim ve bunun için gerekli programları nasıl indirrim?

Bence önce bir İngilizce öğren hocam az çok programlama videoları izle yardımcı olur.
Neovim önerebilirim. Pluginler olmadan ama ne syntax highlight alırsın ne de otomatik tamamlama tahminleri.

Eki Görüntüle 1359825

Ha dersin ki terminal ile uğraşmayacağım. Visual Studio Code yükle. Ne kadar iyi çalışır bilmiyorum ama.

i3 demişken Manjaro i3 kurdum klavye İngilizce bir türlü değişemiyorum hocam yardım eder misiniz?

Hocam işlemciden ekran kartına aynı olunca şaşırdım başta bana çok çektirdi o ATI Radeon X1550 😂

Bana da çok çektirmiyor değil hocam macOS bile kuramıyorsun ayrıca Ubuntu'nun son sürümünüde açmıyor :D muhtemel Casper markaydi benimki Casper kasaydı çünkü belki siz toplamışsınız dır o zaman her neyse konuya gelecek olursak dil kısmını anladım ancak program kısmını anlamadım yani şimdi hangi programları kurmalıyım?

Bana da çok çektirmiyor değil hocam macOS bile kuramıyorsun ayrıca Ubuntu'nun son sürümünüde açmıyor :D muhtemel Casper markaydi benimki Casper kasaydı çünkü belki siz toplamışsınız dır o zaman her neyse konuya gelecek olursak dil kısmını anladım ancak program kısmını anlamadım yani şimdi hangi programları kurmalıyım?

Hocam Java'nın sürümleri var 8 öğreneceksen 8 kur 12 öğrenceksen 12 ben 12'den başladım ve genelde NetBeans kullandım internete yazarsanız çıkacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı