Linux Mint'te Wi-Fi aniden kopuyor

bay0rdek

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarı açıyorum 1-2 dakika kullandıktan sonra Wi-Fi kopuyor ve yeniden başlatmadan geri gelmiyor. Güncellemeler yapılı ve sürücü yöneticisi de bir şey bulamadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
DNS değiştirip dener misin? Bende de bağlantı kesilmeye başlayınca DNS değiştiriyorum ve düzeliyor. 1.1.1.1 DNS kullanıyorum genelde. Eğer olmaz ise Google DNS ile dene.

Yok olmuyor hocam ilk başta driverlar ile alakalı olduğunu düşündüm ama durum biraz farklı. Sistem açılıyor biraz bekleyip internetli bir şey açınca sorun olmuyor ama ilginç bir şekilde sistem açıldığı gibi internetli bir şeye girdiğimde internet ilk başlarda açık oluyor 5-10 dk sonra bağlantı kesiliyor.

@bay0rdek Windows'ta da durum aynı mı? Mint Cinnamon kurduysan LMDE kurup dener misin?
Eğer sorun devam ederse haber edersin.

İstersen yukarıdakinden önce alttaki adımları dene.

Kod:
sudo systemctl restart NetworkManager

Eğer bu işe yaramazsa terminale sudo nano /etc/resolv.conf yaz ve alttaki satırları ekle.

Kod:
nameserver 8.8.8.8
nameserver 8.8.4.4

Dualboot ile kurmadım ama önceden Windows kullanıyordum ve hiç bir problem yoktu wifi'da.
@bay0rdek Windows'ta da durum aynı mı? Mint Cinnamon kurduysan LMDE kurup dener misin?
Eğer sorun devam ederse haber edersin.

İstersen yukarıdakinden önce alttaki adımları dene.

Kod:
sudo systemctl restart NetworkManager

Eğer bu işe yaramazsa terminale sudo nano /etc/resolv.conf yaz ve alttaki satırları ekle.

Kod:
nameserver 8.8.8.8
nameserver 8.8.4.4
Gnome kurulu şuan.

sudo nano olan da komut bulunamadı hatası verdi.

iwconfig yaz ve cihazının adını gör, genelde wlan0 veya wlp2s0 yazar ya da buna benzer bir şey.

Kod:
sudo iw dev wlan0 set power_save off

Eğer adı wlan0 değilse koddaki kısmı değiştirip ağa bağlanmayı dene. Eğer olmaz ise Wi-Fi ağın ile ilgili bir sorun vardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı