Linux mu Windows mu daha iyi?

Mavi ekran geldiği zaman resim çek ve hatta ulaşabildiğin tüm bilgileri burada paylaş.

Zaten bunun hakkında bir konu açmıştım @turko35408 hocam yardım etmişti, dediği her şeyi yaptıktan sonra sıfırdan Windows kurmayı önermişti.

Hocam yavaş ilerle hangi aşamada mavi ekran alıyorsun durup dururken mi alıyorsun? Kurulumdan sonra interneti kapat sürücüleri otomatik kurmasın hepsini manuel sen kur.
Arada fark olucak mı? En son hangi sürücü çıktıysa onu kuracağım yine

Bence Windows 10 hepsinden iyi. Mavi ekran sorunu donanımsal da olabilir. Parçaları değiştirip denemen lazım. Bazen buna kurduğun program bile sebebiyet veriyor.

+1 Windows 11'e Microsoft zorla geç demeden geçmeye niyetim yok. Windows 12 gelsin bakarız, W10'la devam.

Yusuf abi Zorin OS ile başlamayı önermişti, aradaki farkı söyleyebilir misiniz mind ile Zorin OS'un?

Yusuf İpek sizin gibi yeni deneyeceklerin kafasının karışmaması için son videolarında tek bir dağıtım söylüyor onu da Zorin OS olarak seçmiş kolaylığından dolayı yoksa başlangıçta kesinlikle Zorin OS kullanılmalı diye bir düşüncesi yok. Zorin OS çok kolay bir dağıtım evet ama daha indirme ekranında Pro'yu dayatmasından dolayı irrite oldum. Kesinlikle alınmasına gerek olmayan bir şey. Kullanırken bazı kişiselleştirme seçenekleri için Pro almanız gerek diye uyarıyor filan. Onun dışında genel görünüşü itibarıyla de çok hoşuma gitmedi. Mint bence Windows'tan geçecek bir kullanıcı için çok daha rahat, şık, kolay ve oturmuş bir sistem. Ayrıca Zorin OS kullanan bazı kullanıcılarda uyum sorunu meydana geldiğini izledim YouTube'da muhtemelen sizde olmaz ama olmuyor da değil. İkisi de tercih edilebilir ama Mint çok daha güzel bir dağıtım bana göre.

Son düzenleme:
Zaten bunun hakkında bir konu açmıştım @turko35408 hocam yardım etmişti, dediği her şeyi yaptıktan sonra sıfırdan Windows kurmayı önermişti.

Arada fark olacak mı? En son hangi sürücü çıktıysa onu kuracağım yine.

Tabii ki de olur Windows update sitesinde olmayan sürücüyü kurabiliyor belki o sebebiyet verir, diğer türlü çözmen zorlaşır.

Yusuf ipek sizin gibi yeni deneyeceklerin kafasının karışmaması için son videolarında tek bir dağıtım söylüyor onu da Zorin OS olarak seçmiş kolaylığından dolayı yoksa başlangıçta kesinlikle Zorin OS kullanılmalı diye bir düşüncesi yok. Zorin OS çok kolay bir işletim sistemi evet ama ben daha indirme ekranında Pro'yu dayatmasından dolayı irrite oldum. Kesinlikle alınmasına gerek olmayan bir şey. Kullanırken bazı kişiselleştirme seçenekleri için Pro almanız gerek diye uyarıyor filan. Onun dışında genel görünüşü itibarıyla de çok hoşuma gitmedi. Mint bence Windows'tan geçecek bir kullanıcı için çok daha rahat, şık, kolay ve oturmuş bir sistem. Ayrıca Zorin OS kullanan bazı kullanıcılarda uyum sorunu meydana geldiğini izledim YouTube'da muhtemelen sizde olmaz ama olmuyor da değil. İkisi de tercih edilebilir ama Mint çok daha güzel bir dağıtım bana göre.

Windows gibi herhangi bir hatada Linux direk kapanıyor, yeniden açılıyor mu? En azından yedeklemeye ya da kaydetmeye izin veriyor mu?

Windows 11 Pro kurulu olarak geldi. Oyunlar ve yazılım için kullanabileceğim ve herhangi bir mavi ekran hatası bile benim için büyük sıkıntı. Linux daha önce kullanmadım ama Windows'tan artık bıkmış durumdayım çok fazla bellek kullanıyor ve Linux alternatif olarak daha iyi geliyor. Linux indirmeye çalıştığımda çok fazla site çıktı, nereden Linux yükleyeceğimi bile bilmiyorum.
Technopat Sosyal'in İndir sayfasından Linux kategorisini seçerek dağıtımların indirme sayfasına ulaşabilirsiniz.

Ubuntu öneririm. Zorin OS, temalandırılmış Ubuntu'dur ve kolaylık üzerine pek bir eklemesi yoktur. Ubuntu ile aynı kolaylıktadır. Ubuntu'da daha stabil bir deneyim yaşarsınız. Zorin OS'in daha kolay olarak bahsedilmesinin tek sebebi Windows benzeri bir görünüm sunmasıdır. İhtiyacınız olacağını sanmıyorum çünkü Linux'a alışmak istiyorsanız Windows benzeri bir görünüş yerine Ubuntu'nun özgün görünüşüne alışmak daha hoş olacaktır.

Şu anda 20 adet dağıtımımız bulunuyor. Daha fazlası zamanla eklenebilir ancak zaten moderasyon ekibi olarak paylaştıklarımız güvenilir ve popüler dağıtımlardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı