Linux mu Windows mu macOS mu?

Hangi İşletim Sistemi

• Oy verenlerin toplamı
    138
Buyur senin açık kaynakçı Linux siten de benimle aynı şeyi düşünüyor. Ezberlemişsiniz bir super bilgisayarda, Linux kullanılıyor oooo demek ki Linux süper gidiyor. 😀

Yahu bu işletim sistemi cidden süper de, neden desktop işletim sistemi olarak kullanım oranı %3 falan? 😀

Buyur sana kaynak.

Linux rules supercomputers because of its open source nature
Bizim ezberlediğimiz bir şey yok, fakat sizin saçma argümanları ezberlediğiniz kesin.

Bir işletim sisteminin iyi/kötü olması kullanım oranına göre bakılmaz.

Siz Linux iyidir diyorsunuz ben de aksini iddia ederek sizin argümanları çürütüyorum. It's FOSS sitesi her gün milyonlarca hit alıyor.

Linux'un bir numarası yok.

Sunucuda kullanılıyor çünkü beleş.

Süper bilgisayarda kullanılıyor çünkü o bilgisayarlar özel bilgisayarlar ve custom işletim sistemi gerektiriyor. Açık kaynak yazılımı alıp kolayca özelleştiriyor.

Linux'un çekirdeği gayet iptidai v monolitik kernel.

Windows NT çekirdeği çok daha modern ve micro kernel altyapısına dayanıyor.

Linux çekirdeği gerçek bir çöp.

MacOS bile ondan 100 kat üstün fakat Windows 1000 kat falan üstün.
Yahu anlamadigim neden 1000 kat ustun? Isiniz nedir? Developer olup da boyle sacma sapan konusacak kimseyi tanimiyorum. Diyelim yazilimci degilsiniz, tamam kullanmayin ama argumanlariniz cidden yanlis olan seyler. "Cop" gibi terimler kullaniyorsunuz sebep belirtmeden ki kurallara aykiri zaten... Ustune bir de acik kaynak olmasini zayiflik gibi gosteriyorsunuz. "Sunucuda kullaniliyor cunku beles" ne kadar dar bir acidir.

Siz Linux iyidir diyorsunuz ben de aksini iddia ederek sizin argümanları çürütüyorum. It's FOSS sitesi her gün milyonlarca hit alıyor.

Süper bilgisayarda kullanılıyor çünkü o bilgisayarlar özel bilgisayarlar ve custom işletim sistemi gerektiriyor. Açık kaynak yazılımı alıp kolayca özelleştiriyor.

Linux'un çekirdeği gayet iptidai v monolitik kernel.

Windows NT çekirdeği çok daha modern ve micro kernel altyapısına dayanıyor.

Linux çekirdeği gerçek bir çöp.

MacOS bile ondan 100 kat üstün fakat Windows 1000 kat falan üstün.
Lütfen susabilir misin? Bu gidişle alay konusu olacaksın.

GFN Linux'a gelse düşünmeden Linux'a geçerim.

Bunu biliyorum denedim çözemediğim bir gecikme sorunu oluyor bu şekilde.

Linux'un bir numarası yok
Linux çekirdeği zaten açık kaynak özelleştirilebilir olduğu için sevilmiyor mu? Bu "şuradaki araba çok güzel modifiye edilebiliyor o yüzden sevmiyorum" demek gibi bir şey. NT kerneli uçup kaçsa bile özelleştirilebilir olmadığı sürece ne yapılabilir en fazla?

Siz Linux iyidir diyorsunuz ben de aksini iddia ederek sizin argümanları çürütüyorum. It's foss sitesi her gün milyonlarca hit alıyor.
Senin çürüttüğün tek şey kendi argümanın. Foss sadece Linux ile kısıtlı değil. Foss olan tonla işletim sistemi var.

Windows'un da bir numarası yok. MacOS'in de yok. Hepsi farklı işletim sistemi.

Sunucularda kullanılıyor çünkü stabil, ve ihtiyaca göre özelleştirilebilir. Firmalar ucuza kaçmaz bu işlerde, rhel paralı bir GNU/Linux distrosu ve tonla firma kullanıyor. Sebebinin para olmadığı buradan belli oluyor.

Üstelik işletim sistemi bir bütünlük arz etmiyor. Rastgele geliştiricilerin ürettiği hala amatör bir çekirdek. Üstelik bir işletim sistemi bile sayılmaz. Çekirdeği yazan ayrı De'leri yazan ayrı, sağdan soldan toplama programlarla çalışan bir şey. 😀
"Amatör" dediğin çekirdeğe Google, Red Hat gibi büyük firmalar maddi ve kod yardımı yapıyor.
GNU/Linux, bir işletim sistemidir. Linux ise bir kerneldir. Linux, birçok toolchain ve coreutil ile kullanılabilir. En popüleri de GNU toolchainidir.

Senin çürüttüğün tek şey kendi argümanın. Foss sadece Linux ile kısıtlı değil. Foss olan tonla işletim sistemi var.

Windows'un da bir numarası yok. MacOS'in de yok. Hepsi farklı işletim sistemi.

Sunucularda kullanılıyor çünkü stabil, ve ihtiyaca göre özelleştirilebilir. Firmalar ucuza kaçmaz bu işlerde, rhel paralı bir GNU/Linux distrosu ve tonla firma kullanıyor. Sebebinin para olmadığı buradan belli oluyor.

"Amatör" dediğin çekirdeğe Google, Red Hat gibi büyük firmalar maddi ve kod yardımı yapıyor.
GNU/Linux, bir işletim sistemidir. Linux ise bir kerneldir. Linux, birçok toolchain ve coreutil ile kullanılabilir. En popüleri de GNU toolchainidir.
Windows'un numarası en iyi desktop işletim sistemi olmasıdır. En yaygın, en uyumlu, en kullanışlıdır.

Windows ve donanım uyumsuzluğu olmayan bir Windows PC, senin Linux'den daha stabildir. En stable geçinen Debian dağıtımının o dinazor sürümünün deposu bile kararsız paket dolu zırt pırt UI çöküyor.

Büyük firmalar yani Google ve Apple gibi o çöp Open Source çekirdekleri alır kendine göre ürün yapar. Linux'den Android, FreeBSD'den MacOS yapar aynen o süper bilgisayar argümanı gibi. Adam baştan çekirdek yazmıyor alıp büyük oranda değiştirip ürün yapıyor onlar artık Linux ve FreeBSD değil yani bu aynı şey değil. Profesyonel eli değerse adam olur bunlar Desktop Linux ile aynı şeyler değiller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı